MDRAP alocă 2,2 miliarde lei pentru investiţii în Mehedinţi

M.T.
Miscellanea / 21 martie 2019

MDRAP alocă 2,2 miliarde lei pentru investiţii în Mehedinţi

Două contracte de finanţare pentru infrastructura rutieră din judeţul Mehedinţi au fost semnate, astăzi, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, potrivit unui comunicat al MDRAP remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) şi DJ 670 Malovat (DN 67) - Marga (pe o lungime de 58 km), fondurile necesare (în valoare totală de peste 113 milioane lei) fiind alocate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

"Modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre priorităţile Guvernului României, întrucât avem nevoie de drumuri sigure, care să faciliteze transportul cetăţenilor şi să le permită accesul cât mai rapid la servicii medicale, educaţionale sau de altă natură", a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, arată sursa citată.

Tot astăzi, ministrul dezvoltării a verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Dobreta Turnu Severin care are ca dată estimativă de finalizare, luna octombrie 2019. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) - etapa I, prevede reabilitarea a 8,3 km de străzi şi are o valoare de 25,5 milioane lei.

"Am spus, încă de la începutul mandatului, că unul dintre obiectivele mele este să mă asigur că toate lucrările pentru care MDRAP alocă fonduri sunt în grafic şi se derulează în cele mai bune condiţii, astfel încât românii să beneficieze cât mai repede de rezultatele acestora. Voi merge constant în teritoriu să mă conving că toată lumea tratează cu seriozitate investiţiile din bani publici", a menţionat Daniel Suciu.

Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Orăşenesc Strehaia, care va fi reabilitat prin fondurile alocate în etapa a II-a a PNDL, valoarea investiţiei fiind de 14,1 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în această lună şi vizează, în principal, lucrări de restaurare arhitecturală şi de consolidare a structurii existente; valorificarea şi refuncţionalizarea spaţiilor anexe; dotarea cu echipamente specifice; montarea unor lifturi pentru transportul pacienţilor şi pentru aprovizionarea cu alimente. Viceprim-ministrul Daniel Suciu a inspectat şi şantierele deja deschise în localităţile componente, pentru reabilitarea şi dotarea a patru grădiniţe, realizare sistem aducţiune apă şi modernizare străzi, finanţate tot prin PNDL II, în valoare totală de peste 17 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb