Mecanismul consolidat de protecţie civilă UE intră în vigoare

D.D.
Internaţional / 21 martie 2019

Mecanismul consolidat de protecţie civilă UE intră în vigoare

Propunerea Comisiei Europene de a consolida răspunsul colectiv al UE împotriva dezastrelor naturale, cunoscută drept rescEU a intrat astăzi în vigoare.

Pentru a asigura o mai bună protecţie a cetăţenilor, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comisia au ajuns la un acord în luna decembrie a anului trecut pentru a consolida actualul mecanism de protecţie civilă UE, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

În mod concret, mecanismul îmbunătăţit instituie o nouă rezervă europeană de capacităţi (aşa-numita rezervă rescEU), inclusiv avioane destinate stingerii incendiilor şi elicoptere, îmbunătăţind prevenirea dezastrelor şi a pregătirii pentru intervenţie în caz de dezastre. RescEU poate fi activat în viitor pentru a răspunde la situaţii cum ar fi urgenţele medicale sau incidentele chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Comisia Europeană mai arată: "Pentru a ne asigura că Europa este pregătită pentru perioada incendiilor forestiere din acest an, noul cadru legislativ va include o perioadă de tranziţie în care statele participante pot beneficia de finanţare în schimbul punerii mijloacelor de combatere a incendiilor la dispoziţia UE".

Cu această ocazie, comisarul pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, a declarat: "Cu rescEU am transformat vorbele în fapte. Am creat un mecanism practic pentru cetăţeni care poate salva mii de vieţi în viitor. rescEU reprezintă un mecanism pan-european de protecţie civilă, mult mai puternic. Transmit mulţumiri atât statelor noastre membre din Consiliul Uniunii cât şi Parlamentului European pentru susţinerea covârşitoare în aceste luni. Cu următoarea perioadă de incendii forestiere doar la câteva luni distanţă, Centrul european de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă lucrează neîncetat împreună cu statele membre pentru a operaţionaliza rescEU".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb