Mecanismul de cuplare a pieţei pe bază de fluxuri a fost lansat în regiunea Core

F.D.
Miscellanea / 8 iunie 2022

Mecanismul de cuplare a pieţei pe bază de fluxuri a fost lansat în regiunea Core

16 Operatori de Transport şi Sistem (OTS) din Regiunea de calcul a capacităţii Core (Core CCR), împreună cu 10 Operatori ai Pieţei de Energie Electrică Desemnaţi (OPEED), au iniţiat, astăzi, cuplarea pieţei pentru ziua următoare pe bază de fluxuri, potrivit unui comunicat de presă.

Existenţa unei metodologii armonizate de calcul a capacităţii în Core CCR, face ca sistemul energetic european să fie mai eficient şi mai robust. Prin urmare, această armonizare îmbunătăţeşte alocarea capacităţii în Core CCR şi permite sistemului energetic european să transporte mai multă energie electrică, ceea ce duce la un cost total mai mic.

De asemenea, îmbunătăţeşte capacitatea sistemului energetic european de a gestiona fluctuaţiile energiei produsă din surse eoliane, solare şi alte surse regenerabile, contribuind astfel la o valoare durabilă pentru societate şi permite o cooperare îmbunătăţită între toate părţile implicate. Participanţii la piaţă vor beneficia, de o transparenţă îmbunătăţită a tuturor datelor legate de capacitate.

Ca parte a proiectului Core FB MC, a fost implementată astăzi şi cuplarea pieţei între Croaţia şi Ungaria & Slovenia şi Ungaria, contribuind la o cuplare a pieţei europene mai completă şi mai bine funcţională.

Integrarea pieţei europene a energiei este crucială pentru tranziţia energetică. O piaţă integrată permite gestionarea eficientă a fluctuaţiilor legate de vreme în producerea de energie regenerabilă. Atunci când vântul nu bate în nord, de exemplu, producerea mai scăzută de energie rezultată de la fermele eoliene din nordul Europei poate fi compensată doar cu energia solară generată în sudul Europei dacă reţelele şi pieţele din aceste zone diferite sunt pe deplin integrate; atât fizic prin interconectare cât şi în ceea ce priveşte pieţele lor.

Noul mecanism de cuplare a pieţei pe bază de fluxuri optimizează capacitatea de a schimba energie între zonele de ofertare din regiunea Core, adăugând valoare durabilă şi sporind bunăstarea socio- economică. În acelaşi timp, îmbunătăţeşte securitatea aprovizionării, deoarece creează o vizibilitate mai bună în întreaga reţea şi creşte convergenţa preţurilor în întreaga regiune.

Core cuprinde 13 ţări - Austria, Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Ungaria, Luxemburg, Ţările de Jos, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia - cu o populaţie totală de 278 milioane şi un consum anual de energie electrică estimat la 1.500 TWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb