MECT: Societăţile din industria de apărare, creşteri ale cifrei de afaceri în primul semestru

Andrei Stan
Companii / 25 august 2015

Cele mai multe dintre societăţile din industria de apărare aflate sub conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului au înregistrat în semestrul întâi al anului creşteri ale cifrei de afaceri, volumului producţiei, exportului, precum şi ale profitului operaţional, informează un comunicat al instituţiei.

În perioada 17-21 august, la sediul MECT, a avut loc activitatea de analiză/bilanţ a rezultatelor obţinute în primul semestru al acestui an de către următorii operatori economici din industria de apărare aflaţi sub autoritatea ministerului: ROMAERO SA, IOR SA, Uzina Mecanică Orăştie SA, Şantierul Naval Mangalia SA şi 7 filiale ale CN Romarm SA - Uzina Mecanica SADU SA, Uzina Mecanica Cugir SA, Uzina Mecanică Mija SA, Carfil SA, Tohan SA, Electromecanica Ploieşti SA şi Arsenal Reşiţa SA.

"Operatorii economici se confruntă, în continuare, cu probleme legate de existenţa unor active substanţiale care nu mai au legătură cu activitatea de producţie şi care induc costuri, tehnologii care nu au mai fost modernizate, lipsa comenzilor de pe piaţa internă, îmbătrânirea forţei de muncă, dependenţa de importuri de materii prime şi altele.

Sunt şi societăţi care, din cauza schimbării profilului cerinţelor interne, precum şi a paradigmei de organizare şi funcţionare a industriei de apărare, nu mai pot realiza produsele cerute de forţele SNAOPSN (Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională)", se arată în comunicatul ministerului.

La activitatea de analiză şi bilanţ condusă de secretarul de stat coordonator al sectorului, Sorin Encuţescu, au participat directorul general adjunct al Departamentului industria de apărare din cadrul MECT, Ruxandra Anghel, reprezentanţi ai Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, echipele de conducere ale operatorilor economici şi reprezentanţi ai sindicatelor acestora.

De asemenea, la analiza activităţii filialelor C.N. Romarm S.A., compania naţională a fost şi ea reprezentată la nivel de director comercial, economic si alţii.

Activitatea va continua şi în săptămâna 24-28 august 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb