Media: "Comandanţii iranieni şi Hezbollah ajută la conducerea atacurilor Houthi în Yemen"

T.B.
Internaţional / 20 ianuarie

Media: "Comandanţii iranieni şi Hezbollah ajută la conducerea atacurilor Houthi în Yemen"

Comandanţi ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) iraniene şi ai grupului Hezbollah din Liban se află pe teren în Yemen, ajutând la dirijarea şi supravegherea atacurilor Houthi asupra transporturilor maritime din Marea Roşie, au declarat patru surse regionale şi două iraniene pentru Reuters, relatează sursa.

Iranul - care i-a armat, antrenat şi finanţat pe houthi - şi-a intensificat aprovizionarea cu arme către miliţie în urma războiului din Gaza , care a izbucnit după ce militanţii susţinuţi de Iran, Hamas, au atacat Israelul pe 7 octombrie, au declarat cele patru surse regionale, potrivit reuters.

Teheranul a furnizat drone avansate, rachete de croazieră antinavă, rachete balistice cu lovitură de precizie şi rachete cu rază medie de acţiune huthiştilor, care au început să ţinteze nave comerciale în noiembrie, în solidaritate cu palestinienii din Gaza, au spus sursele, precizează reuters.

Comandanţii şi consilierii IRGC oferă, de asemenea, know-how, date şi suport de informaţii pentru a determina care dintre zecile de nave care călătoresc zilnic prin Marea Roşie sunt destinate Israelului şi constituie ţinte Houthi, au spus sursele, conform reuters.

Purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a negat orice implicare iraniană sau Hezbollah în a ajuta la dirijarea atacurilor la Marea Roşie, informează sursa citată.

"Gărzile Revoluţionare i-au ajutat pe houthi cu pregătire militară (cu privire la arme avansate)", a declarat un insider iranian pentru Reuters, informează sursa menţionată. "Un grup de luptători Houthi a fost în Iran luna trecută şi au fost antrenaţi într-o bază IRGC din centrul Iranului pentru a se familiariza cu noua tehnologie şi cu utilizarea rachetelor", transmite reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ii mananca spinarea si cand ii scarpina armata israeliana incep sa se jeleasca ca niste babe ca vai,a fost atacat Libanul,ca ei nu permit asa ceva!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb