Media: "Coreea de Nord trece la redefinirea relaţiilor cu Sudul"

T.B.
Internaţional / 4 ianuarie

Media: "Coreea de Nord trece la redefinirea relaţiilor cu Sudul"

Coreea de Nord zguduie modul în care gestionează relaţiile cu Coreea de Sud, introducând schimbări în politici şi organizaţii guvernamentale care ar trata efectiv Sudul ca pe un stat inamic separat, informează reuters.

Mişcările, care rup cu decenii de politică, ar putea face ca Ministerul de Externe al Coreei de Nord să preia relaţiile cu Sudul şi ar putea ajuta la justificarea folosirii armelor nucleare împotriva Seulului într-un viitor război, au spus analiştii, conform sursei citate.

De când Războiul din Coreea din 1950-53 s-a încheiat într-un impas, ambele naţiuni au avut politici care se tratează reciproc diferit de alte ţări, transmite sursa.

Aceasta a inclus să se bazeze pe agenţii şi ministere speciale pentru relaţiile inter-coreene, mai degrabă decât pe ministerele lor de externe, şi să adopte politici pentru o viitoare reunificare paşnică, imaginând de obicei un singur stat cu două sisteme, informează sursa indicată.

Dar, în remarcile la o reuniune de sfârşit de an a partidului de săptămâna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un a spus că reunirea paşnică este imposibilă şi a spus că guvernul va face o "schimbare decisivă a politicii" în relaţiile cu "inamicul", transmite reuters. De asemenea, a ordonat ca armata să fie pregătită să pacifice şi să ocupe Sudul în cazul unei crize, potrivit sursei menţionate.

Schimbările de politică ar putea ajuta Coreea de Nord să justifice utilizarea armelor nucleare împotriva Sudului, aşa cum a ameninţat din ce în ce mai mult în ultimii ani, a declarat Hong Min, cercetător senior la Institutul Coreean pentru Unificare Naţională din Seul, informează sursa citată.

"Dacă renunţă la unificarea paşnică şi redefineşte Coreea de Sud ca o ţară inamică ostilă, fără relaţii diplomatice, contradicţia utilizării armelor nucleare împotriva aceloraşi oameni va fi eliminată", a spus Hong, relatează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb