MEDIA ŞI DIVERTISMENT Studiu EY: 40% dintre directorii executivi estimează că vor face achiziţii în următorul an

A.C.
Companii #Media-Advertising / 28 noiembrie 2014

Conform studiului EY - "Capital Confidence Barometer: Media & Entertainment" - 40% dintre directorii executivi din media şi divertisment estimează că firmele lor vor face achiziţii în următoarele 12 luni, un procent aproape dublu faţă de 22% în 2012, arată un comunicat al companiei de audit remis azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, această estimare a creşterii volumului tranzacţiilor se datorează încrederii respondenţilor în economia globală şi costului scăzut al capitalului. Studiul are la bază un sondaj derulat în rândul a peste 1.600 de directori executivi, dintre care 94 din companii de M&E, din peste 60 de ţări.

"În vreme ce apetitul pentru achiziţii atinge un nivel record al ultimilor trei ani, e de aşteptat ca valorile acestor tranzacţii să fie de nivel mediu, argumentele achiziţiilor fiind reprezentate de îmbunătăţirea marjelor de profit, migrarea către zone geografice noi şi accesarea de conţinut şi tehnologii noi", mai arată comunicatul.

Marea majoritate a directorilor executivi (83%) a declarat că valoarea maximă a tranzacţiei unice avute în vedere este de sub 250 milioane dolari; 14% au în vedere tranzacţii între 250 şi 999 milioane dolari şi 3% - tranzacţii de peste un miliard de dolari. Cu şase luni în urmă, doar 48% din directori afirmau că valoarea tranzacţiei lor va fi mai mică de 250 milioane dolari, în vreme ce 52% se aşteptau ca această valoare să se situeze între 250 milioane şi un miliard de dolari.

Barometrul EY arată, de asemenea, că 47% din executivii din media şi divertisment anticipează o creştere a numărului de preluări ostile pe parcursul următoarelor şase până la doisprezece luni, datorită, în primul rând, valorii intrinseci, pe termen lung, a activelor atractive şi a costului relativ scăzut al capitalului necesar pentru obţinerea acelor active.

Creşterea planificată pentru anul curent se bazează, în primul rând, pe evoluţia organică a activităţilor curente (86% dintre respondenţi) alături de creşterile din achiziţii care vor fi vizibile, cel mai probabil, în anii următori, mai arată concluziile studiului. Aproape jumătate din companiile de media şi divertisment (47%) se aşteaptă la o creşterea a gradului de îndatorare în următoarelor doisprezece luni, un procent mai mult decât dublul faţă de cel de anul trecut (21%).

Reducerea costurilor a reprezentat principala prioritate de pe agenda consiliilor de administraţie, ca rezultat al intensificării activismului acţionarilor (49%), urmat de plăţile dividendelor (33%).

Instabilitatea politică globală în creştere reprezintă cel mai mare risc perceput de companiile de media şi divertiment (39%) în perioada următoare de şase până la doisprezece luni.

Primele cinci ţări atractive pentru investiţii în următorul an sunt: Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia, India şi China.

Aproape jumătate din companii (43%) anticipează că principala sursă de finanţare a tranzacţiilor va fi creditarea, urmată de finanţările alternative (32%), numerar (22%) şi acţiuni (3%).

La nivel global, 74% dintre respondenţi sunt încrezători în evoluţia veniturilor obţinute de companie, în creştere faţă de 52% de acum un an.

Companiile de media şi divertisment sunt mult mai încrezătoare în planurile de creştere a numărului angajaţilor; 46% din ele intenţionează să suplimenteze numărul de locuri de muncă, faţă de 32% cu un an în urmă.

Companiile din industria de media şi divertisment se confruntă cu un nivel redus de oportunităţi de achiziţii, 41% din respondenţi luând în mod curent în considerare trei sau mai multe ţinte potenţiale. 70% dintre respondenţi se aşteaptă la creşterea numărului de oportunităţi în următorul an.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb