Media: "Taiwanul cere Chinei să respecte rezultatele alegerilor"

T.B.
Internaţional / 14 ianuarie

Media: "Taiwanul cere Chinei să respecte rezultatele alegerilor"

Taiwanul a cerut duminică Chinei "să respecte rezultatele alegerilor prezidenţiale" câştigate în ajun de Lai Ching-te, care a promis că va proteja insula de "ameninţările şi intimidarea" venite din partea Beijingului, transmite AFP.

Conform sursei citate, "Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor de la Beijing să respecte rezultatele alegerilor, să înfrunte realitatea şi să renunţe la reprimarea Taiwanului", potrivit unui comunicat al ministerului de la Taipei.

Preşedintele ales al Taiwanului, Lai Ching-te (64 de ani), reprezentantul Partidului Democrat Progresist (DPP), a promis sâmbătă, în faţa susţinătorilor săi, să protejeze insula de ''ameninţările şi intimidările din partea Chinei'', după ce Beijingul a transmis după scrutinul prezidenţial şi parlamentar desfăşurat sâmbătă că reunificarea este inevitabilă, relatează sursa indicată.

După o campanie marcată de o puternică presiune diplomatică şi militară din partea Chinei, Lai a câştigat alegerile prezidenţiale organizate într-un singur tur de scrutin cu 40,1% din voturi şi va prelua mandatul pe 20 mai, precizează sursa.

Lai Ching-te a fost descris de Beijing ca fiind un "pericol grav", deoarece partidul său susţine că insula este de facto independentă, menţionează AFP.

Taiwanezii au votat, de asemenea, pentru reînnoirea celor 113 locuri din parlament, unde DPP a pierdut majoritatea, informează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa ce PUTIN a atacat ucraina,destabilizand tot globu,iar Europa este in corzi,asta iar mai trebui omeniri,China sa atace Taiwanul. In acest fel,chiar ar incepe al treilea razboi mondial. Sunt destui NEBUNI in fruntea unor TARI mari,care nu vad in fata ochilor decat SANGE. !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb