MediaSind sesizează ANI şi DNA legat de declaraţia de avere a şefului de la Comunicare TVR

Miscellanea / 27 august 2020

MediaSind sesizează ANI şi DNA legat de declaraţia de avere a şefului de la Comunicare TVR

Informaţiile apărute în presă zilele trecute privind plata unei sume de 24 800 euro achitată de conducerea TVR, prin negociere directă, prezentatorului Mircea Radu, pentru emisiunea Down The Road - Aventura au fost confirmate ieri, 26 august 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, când mai mulţi membri ai CA au solicitat oficial lămuriri despre contractul încheiat de fosta vedetă cu TVR. Preşedintele-director general, Doina Gradea, a fost întrebată cum motivează plata sumei de aproximativ 50 000 de euro pentru emisiunea Down The Road - Aventura, din care aproximativ 24 800 euro pentru Mircea Radu (aproximativ 3100 euro pe ediţie), în condiţiile în care situaţia economică a Televiziunii Române este dezastruoasă. Răspunsul primit din partea şefei TVR, întărit de directorul canalului 1 al TVR, a fost unul halucinant de obraznic: "pentru că aşa a http://media.tvrinfo.ro/media-tvr/other/202008/da-mircea-radu_05773500.pdfdorit managementul!" Prezent la şedinţă online, Mircea Radu nu a dezminţit afirmaţiile! Conform dispoziţiilor contractuale, atât producţia emisiunii cât şi plata serviciilor s-au efectuat în anul 2019!

Având în vedere informaţiile contradictorii cuprinse în declaraţia de avere şi contractul de drepturi de autor pentru emisiunea Down The Road - Aventura, încheiat de de TVR cu fosta vedetă TV Mircea Aurelian Radu, actual coordonator cu atribuţii de şef Serviciu Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din Societatea Română de Televiziune şi consilier pe probleme de management al preşedintelui director general al SRTV, Doina Gradea, MediaSind TVR cere public ANI şi DNA să investigheze aceste inadvertenţe flagrante. Precizăm că în Declaraţia sa de avere depusă la început de mandat, în data de 28 iulie 2020, Mircea Radu susţine că a încasat drepturi de autor pentru emisiunea Down The Road - Aventura în valoare de 64 670 lei, adică aproximativ 13 500 de euro (vezi foto), informaţie publicată şi în presă (vezi aici: Salarii din TVR. Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câştigat Mircea Radu pentru opt ediţii ale emisiunii Down the Road?)

Este revoltător faptul că administraţia Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniştii din TVR sunt plătiţi la minimul grilei de salarizare! Este la fel de revoltător ca administraţia TVR să cheltuiască milioane de euro pentru colaboratori (vezi aici: Conducerea TVR obligată de instanţă să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit peste 3 milioane de euro! sau pentru diverse case de avocatură (vezi aici: Conducerea TVR a cheltuit abuziv aproximativ 1,3 milioane de euro pentru contracte de asistenţă juridică!), în timp ce studiourile teritoriale, inclusiv TVR din Republica Moldova, sunt subfinanţate, neavînd un buget pentru investiţii!

Pentru ca aceste informaţii să rămână secrete faţă de angajaţi şi de opinia publică, şefa TVR a încercat ieri să blocheze, cu ajutorul jandarmilor, accesul reprezentanţilor sindicatelor din TVR la şedinţa CA. Reprezentantul MediaSind TVR nu s-a lăsat intimidat de ameninţările Doinei Gradea şi a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie. De asemenea, Doina Gradea, nu se putea lipsi de sindicatul său de casă care a avut nu unul cum prevede legea, ci doi membri prezenţi în cadrul şedinţei. Restul sindicatelor din TVR, care în mod legal, conform hotărârilor CA, ar fi trebuit să fie prezente, nu au fost invitate la această şedinţă! Menţionăm că au fost şi membri din CA - Monica Ghiurco, Cristian Petcu şi Karen Sebeşi, care au oprit acest abuz al şefei TVR, susţinând cu argumente prezenţa legitimă a reprezentanţilor sindicatelor în cadrul tuturor şedinţelor pentru asigurarea transparenţei decizionale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb