MediaSind solicită Guvernului recunoaşterea jurnaliştilor drept lucrători esenţiali

S.B.
Miscellanea / 3 mai 2023

MediaSind solicită Guvernului recunoaşterea jurnaliştilor drept lucrători esenţiali

De Ziua Presei, Sindicatul Român al Jurnaliştilor şi Federaţia FAIR- MediaSind au început demersurile pentru introducerea jurnaliştilor în categoria condiţiilor de muncă speciale, ceea ce ar putea acorda jurnaliştilor posibilitatea de a ieşi cu 13 ani mai devreme la pensie, potrivit unui comunicat al MediaSind.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor şi Federaţia FAIR- MediaSind cer Guvernului României să le acorde lucrătorilor din mass-media compensaţiile adecvate pentru acest statut, inclusiv prin introducerea în noua Lege a Pensiilor sau modificarea actualei legi a unor prevederi specifice care să le recunoască condiţiile speciale de muncă, ceea ce ar putea permite ieşirea cu 13 ani mai devreme la pensie.

"Acum când există războiul din Ucraina iar fenomenul fake-news a luat o amploare îngrijorătoare, este necesar mai mult ca oricând ca munca jurnaliştilor profesionişti să fie susţinută şi de la nivel guvernamental prin luarea unor decizii urgente şi eficiente. Este bine cunoscut faptul că jurnaliştii din mass-media au o muncă stresantă, care le afectează în orice moment sănătatea. Sunt multe cazuri când jurnalişti profesionişti au clacat, unii chiar recurgând la măsuri extreme. Totodată, viaţa acestora este pusă în pericol din cauza specificului activităţii sale, mulţi colegi fiind ameninţaţi, loviţi sau chiar ucişi. În acest sens, un raport al Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor arată că jurnalismul este una dintre cele mai periculoase meserii" se arată în comunicatul MediaSind.

Conform sursei citate, liderii organizaţiei au înregistrat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale Expunerea de motive şi lista funcţiilor din cultură şi mass-media care să beneficieze de aceste condiţii, în baza hotărârii Congresului Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind privind demararea demersurilor pentru introducerea unor categorii de angajaţi din Cultură şi Mass-Media în condiţiile speciale prevăzute de Legea nr.263/2010.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine va mai iesi la pensie la 65 de ani?Justitie pentru unii si variabila pentru altii,politrucii,politia (idem justitia),urmeaza presa,etc.la bunul plac al politrucilor.Curat murdar!Se merge pe formula”cine lucreaza mai putin profita mai mult”.

    Si jurnalistii trebuie sa fie3 speciali, sa iese la 45 cu pensii de mii de euro ! Asa va fi liniste si partidele la putere vor putea sa "lucreze" banii tarii in liniste !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb