MediaSind solicită intervenţia CSAT în situaţia postului TVR Moldova

S.B.
Miscellanea / 12 ianuarie 2021

MediaSind solicită intervenţia CSAT în situaţia postului TVR Moldova

MediaSind solicită intervenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în situaţia privind sistarea recepţiei în semnal analog al postului TVR Moldova, potrivit unui comunicat emis astăzi.

"Deşi au trecut aproape două săptămâni de la sistarea recepţiei în semnal analog a TVR Moldova, post strategic al statului român, conducerea Societatea Română de Televiziune refuză în continuare să schiţeze vreun gest pentru remedierea situaţiei. Deşi datoria SRTV se ridică la aproximativ jumătate de milion de euro, cu tot cu penalităţi, din cauza refuzului şefei SRTV de a o achita, nici până în prezent preşedintele-director general, Doina Gradea, nu a convocat în sesiune de urgenţă Consiliul de Administraţie pentru a aproba plata datoriei şi pentru a decide asupra încheierii unui nou contract cu Întreprinderea de Stat Radiocomunicaţii - RADIOCOM din Republica Moldova pentru transmiterea emisiunilor TVR Moldova în semnal analog.", se arată în comunicatul MediaSind.

Potrivit MediaSind, declaraţiile directorului general al Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii - RADIOCOM din Republica Moldova, Mihail Iacob, referitoare la recepţia postului TVR Moldova în semnal analogic, acordate publicaţiei online deschide.md, confirmă faptul că Societatea Română de Televiziune are datorii faţă de Radiocom şi că aceasta nu a solicitat prelungirea contractului de emisie în semnal analogic a TVR Moldova.

"Ei nu aveau licenţă acuma. Noi semnăm contractul pe un an de zile. Ei nu au solicitat încheierea unui nou contract. Aşteptăm de la ei solicitarea. Noi am deconectat semnalul astăzi. Vedem dacă ei s-au bugetat, fiindcă era problema cu aprobarea bugetului la dânşii, ca la oricare companie de stat, ei trec prin Consiliul de Administraţie. Nu au solicitat nicio prelungire de contract. (...) Da, mai au nişte datorii, asta noi confirmăm. Dar e foarte greu când închei contracte între state. Era mai simplu să încheiem contract cu TVR de aici, dar ei nu au acceptat." a susţinut oficialul Radiocom.

"MediaSind TVR atrage atenţia că din cauza refuzului Doinei Gradea de a semna un nou contract, în scurt timp Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova va scoate la licitaţie licenţa în semnal analog. Potrivit informaţiilor primite de MediaSind TVR de la colegii din TVR Moldova, în prezent, licenţa digitală obţinută în martie 2020, nu acoperă 65% din teritoriu. Nici capitala republicii, Chişinău, nu are infrastructură pentru acoperirea a măcar 20% de recepţie în semnal digital - susţin aceştia. Iar pentru recepţionarea programelor în format digital, fiecare gospodărie ar trebui să aibă un receptor digital şi un televizor de generaţie modernă. Din acest motiv, toate celelalte posturi TV din Republica Moldova, inclusiv instituţia de stat, TV Moldova, şi-au prelungit contractele cu Radiocom pentru că licenţa analog acoperă 92-95% din teritoriu, făcând posibilă recepţionarea şi în mediul rural.", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb