MEDIASIND: Tribunalul Bucureşti obligă conducerea TVR să pună la dispoziţie informaţiile despre cercetarea disciplinară de la TVR Cluj

S.B.
Miscellanea / 15 februarie 2021

Tribunalul Bucureşti obligă conducerea TVR să pună la dispoziţie informaţiile despre cercetarea disciplinară de la TVR Cluj

Tribunalul Municipiului Bucureşti a admis în parte plângerea Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind împotriva conducerii Societăţii Române de Televiziune - SRTv, pentru cercetarea disciplinară declanşat împotriva conducerii TVR Cluj, potrivit unui comunicat al sindicatului.

"Pentru clarificarea situaţiei nelegale prin blocarea, în data de 1 octombrie 2020, a accesului reprezentantului SRJ MediaSind în calitate de observator în Comisia pentru cercetarea disciplinară şi propunere a sancţiunii în cazul membrilor Comitetului TVR Cluj (amănunte aici: Caz flagrant de încălcare a dreptului la apărare în TVR: Observatorului MediaSind din Comisia de cercetare disciplinară a conducerii TVR Cluj i s-a blocat accesul în Televiziunea Naţională!), SRJ MediaSind a solicitat şefei TVR, în baza Legii nr.544/2001, următoarele informaţii de interes public:

1. De ce jandarmii instituţiei au primit ordin să interzică accesul reprezentantului SRJ MediaSind să participe în calitate de membru-observator la şedinţa Comisiei de cercetare disciplinară şi propunere a sancţiunii programată pentru data de 1 octombrie 2020, ora 11,00, şedinţă în care s-a stabilit calendarul audierilor în urma solicitărilor salariaţilor cercetaţi?

2. La această şedinţă a participat sau a fost invitat şi reprezentantul SPUSTV?

3. Care au fost motivele şi criteriile desemnării dlui. avocat Alexandru Dumitrescu în Comisia de cercetare disciplinară şi propunere a sancţiunii pentru cei 5(cinci) membri ai Studioului Teritorial Cluj, după 37 de zile de la înfiinţarea comisiei, în condiţiile în care există deja nominalizată, ca membru cu drept de vot, coordonatoarea compartimentului juridic, dna Roxana Ionescu?

4. Având în vedere prevederile Ordonanţei nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice care nu permit instituţiilor publice să angajeze servicii juridice dacă au în componenţă un compartiment juridic specializat, vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie Hotărârea Comitetului Director şi Decizia PDG care stabileşte încheierea contractului de consultanţă juridică cu dl. avocat Alexandru Dumitrescu pentru participarea la această comisie de cercetare disciplinară.

5. Care este suma achitată dlui. avocat Alexandru Dumitrescu de către SRTV pentru a reprezenta instituţia în cercetarea disciplinară a conducerii Studioului Teritorial Cluj?

6. Având în vedere informaţiile publicate în presă - https://newsweek.ro/investigatii/doina-cap-de-porc-gradea-asociata-cu-un-liberal este adevărat că dl. Alexandru Dumitrescu a fost partener de afaceri a dnei. Doina Gradea în societatea GLOBAL PR PARTENR SRL şi apoi consilier al dnei preşedinte - director general al SRTV în baza contractului de asistenţă juridică încheiat cu SPRL Dumitrescu şi Dinu pentru consultanţă juridică specializată pe activitatea de management al preşedintelui-director general sl SRTV? Dacă da, cum comentaţi posibilul conflict de interese în care s-ar afla în prezent dl. Alexandru Dumitrescu?

7. Este adevărat că persoana care coordonează comisia de cercetare disciplinară este aceeaşi cu cea care a întocmit referatul şi raportul de sancţionare? Dacă da, ce măsuri aţi luat pentru soluţionarea acestui posibil conflict de interese?

8. Este adevărat că în comisie se află dl. Eduard Dârvariu, aceeaşi persoană care în data de 24 iunie 2019 şi-a înaintat oficial demisia în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al SRTV, a reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, a preşedintelui-director-general Doina Gradea, a secretarei CA şi a coordonatoarei compartimentului juridic? Dacă da, explicaţi prezenţa acestuia în cadrul comisiei şi modul în care a fost plătit în această perioadă.

9. Care a fost raţiunea pentru care referentul de specialitate-statistician din cadrul Oficiului Informaţii clasificate, fostul colonel STS dl. Adrian Fulea, a fost numit de preşedintele-director general al SRTV membru cu drept de vot în comisia în care sunt cercetaţi cei care au decis transmiterea Slujbei de Paşte de la Mănăstirea Sfânta Ana Rohia? Există vreo implicare/solicitare din partea unui serviciu secret în această comisie sau a fost doar decizia proprie a preşedintelui-director general, în condiţiile în care, potrivit Legii nr.544/2001, activităţile legate de instituţiile publice sunt considerate informaţii de interes public.

Răspunsul preşedintelui-director general Doina Gradea a fost unul edificator pentru întregul său mandat lipsit de orice transparenţă managerială: cu excepţia întrebării nr. 2, şi anume că la această întâlnire nu şi-a invitat nici măcar reprezentantul sindicatului său de casă, la celelalte întrebări a considerat că nu sunt informaţii de interes public. Aceasta nu a răspuns nici la întrebările despre angajarea fostului său partener de afaceri în calitate de avocat al comisiei în condiţiile în care prevederile legale interziceau acest lucru, motiv pentru care Tribunalul Bucureşti a dispus ca TVR să răspundă la întrebările nr. 4 şi 5, referitoare la activitatea consilierului-avocat Alexandru Dumitrescu!

Este pentru prima oară în istoria Televiziunii Române când un întreg Comitet Director al unui studiou teritorial este cercetat disciplinar pentru că şi-a îndeplinit misiunea publică prevăzută în legea de organizare şi funcţionare a SRTV. Conducerea TVR Cluj a semnalat o posibilă afacere imobiliară cu un teren aparţinând staţiei, în valoare de peste un million de euro, fapt care a enervat la culme conducerea TVR de la Bucureşti. Din aceste motive, întreaga conducere a TVR Cluj fost schimbată ilegal cu oameni loiali şefei TVR.", se arată în comunicatul MediaSind.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb