MediaSind va solicita în justiţie Prima de Crăciun care le-a fost refuzată angajaţilor TVR

G.B
Comunicate de presă / 27 decembrie 2021

MediaSind va solicita în justiţie Prima de Crăciun care le-a fost refuzată angajaţilor TVR

Deoarece noua conducere împreună cu sindicatul de casă nu au fost în stare să plătească drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, MediaSind va solicita în justiţie Prima de Crăciun care le-a fost refuzată angajaţilor TVR, conform unui comunicat remis astăzi de MediaSind.

"Când este vorba de plata unor grupuri clientelare SRTV este considerată "serviciu public", iar când trebuie să respecte legea părţilor - CCM, este catalogată drept "instituţie publică"!

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind întrunit astăzi, 27 decembrie 2021 în şedinţă de urgenţă, a decis să asigure tuturor membrilor MediaSind TVR, angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune, asistenţă şi reprezentare juridică gratuită pentru obţinerea în instanţă a Primei de Crăciun în valoare de 750 lei.

Conform Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune în care MediaSind TVR este parte prin Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, potrivit prevederilor art. 108 alin 2, angajaţii au dreptul la o primă acordată cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte.

Este ştiut faptul că, în prezent, conducerea TVR este asigurată, în mare parte, de către oamenii din sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV. Aceştia au stabilit, între ei, o primă de nici jumătate din cuantumul celei stabilite prin negociere de colegii din Societatea Română de Radiodifuziune, adică 750 lei faţă de 1600 lei net plus 150 lei pentru salariaţii care au în întreţinere copii.

Măsura incompetenţei lor a fost data în momentul în care nici pe aceasta nu au fost în stare să o plătească angajaţilor TVR, deşi a fost stabilită în Comisia Paritară, a fost avizată de Comitetul Director şi aprobată de Consiliul de Administraţie!

Invocând motive puerile, inventate chiar, se consideră acum că TVR este o instituţie publică. Drept urmare, i s-ar aplica toate constrângerile bugetare pentru angajaţii care sunt plătiţi în baza Legii Salarizării Unitare! Or, se ştie foarte bine că în cazul SRTV, se aplică Legea specială, nr. 41/1994, care stipulează că salarizarea şi celelalte drepturi băneşti se stabilesc prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă din instituţie!

Din păcate, dubla măsură funcţionează mereu în folosul celor care încalcă legea in TVR pentru că, atunci când conducerea instituţiei trebuie să-şi plătească clientela politică sau de grup prin încheierea unor contracte care încalcă flagrant prevederile legale, Televiziunea Română este considerată un serviciu public (amănunte aici: Apel către noua conducere din Televiziunea Naţională: Nu vă începeţi mandatul cu aceleaşi abuzuri ale administraţiei Săseanu prin angajarea ilegală a avocatului de casă al fostei şefe a TVR! ) În schimb, când trebuie să plătească o amărâtă de primă angajaţilor ei, este definită ca instituţie publică, căreia îi sunt specifice prevederile legale aplicabile unei instituţii plătite în baza Legii Salarizării Unitare!

Această situaţie care, din nefericire, se repetă este rezultatul menţinerii/numirii în funcţie a unor persoane compromise profesional, fără o minimă experienţă managerială, selectate şi promovate în baza unor criterii subiective, fiind răsplătite cu posturi foarte bine plătite pentru slugărnicie sau pentru că aparţin sindicatului de casă al conducerii.

SRJ MediaSind face un apel către toţi angajaţii TVR să nu mai cauţioneze, cu prezenţa lor, sindicate care, de-a lungul timpului, au mimat activitatea de apărător al intereselor salariaţilor, oferind conducerii instituţiei toate pârghiile necesare transformării angajaţilor Televiziunii Române în sclavi ai managementului!

În concluzie, angajaţii din TVR care doresc să-şi recupereze drepturile în instanţă, sunt rugaţi să completeze Împuternicirea anexată şi să o trimită la adresa de mail tvr@mediasind.ro pentru a întocmi formalităţile legale necesare.

Împreună suntem mai puternici", se arată în sursa citată

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb