MEDIC: "Datele optimiste din Occident în legătură cu varianta Omicron riscă să nu se aplice şi în ţara noastră"

G.B
Miscellanea / 2 ianuarie 2022

"Datele optimiste din Occident în legătură cu varianta Omicron riscă să nu se aplice şi în ţara noastră"

Ţara noastră va avea transmitere comunitară a tulpinii Omicron la jumătatea lunii ianuarie, iar estimările INSP care prognozează 25.000 de cazuri pe zi sunt foarte corecte, pentru că se bazează pe modele matematice. Pe de altă parte, datele optimiste din Occident în legătură cu Omicron, care pare să fie o variantă mai blândă a SARS-CoV-2, riscă să nu se aplice în ţara noastră, din cauza ratei mici de vaccinare a populaţiei, a explicat medicul de terapie intensivă Radu Ţincu. Este mai bine să încerci să previi decât să aştepţi să vezi ce se întâmplă. Ar fi un joc mult prea periculos, a avertizat medicul, potrivit Digi24.

Încă 49 de cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în ultima zi a anului trecut la Institutul "Matei Balş". Cifrele sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron, care cel mai probabil, va deveni dominantă în următoarele două săptămâni şi în ţara noastră. În total, până acum sunt 92 de cazuri de Omicron în ţară.

"Ştiind din experienţele variantelor precedente că după o perioadă de două-trei săptămâni de circulaţie a unei variante în spaţiul european, ea devine dominantă şi în ţara noastră, cel mai probabil avem o transmitere intracomunitară, însă în acest moment suntem la începutul transmiterii intracomunitare, avem o transmitere intracomunitară nu foarte accelerată, ceea ce permite autorităţilor să implementeze anumite măsuri care să prevină o creştere exponenţială a numărului de cazuri, aşa cum se întâmplă în Franţa, cu peste 200.000 de cazuri pe zi, sau Marea Britanie, cu peste 180.000 de cazuri pe zi. Însă, în mod evident, până la jumătatea lunii ianuarie vom avea o transmitere comunitară a Omicron şi ea va deveni dominantă şi în România", a explicat medicul Radu Ţincu la Digi24.

Ştim foarte clar că Omicron răspunde la administrarea dozei booster

El spune că printre măsurile de prevenţie pe care le-ar putea lua autorităţile ar fi adoptarea certificatului verde, care s-a blocat din nou şi care oricum a ajuns într-o variantă destul de "amputată" din punct de vedere al eficienţei, cu o serie întreagă mai mult de excepţii decât de reguli. "Cred că suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu a adoptat certificatul sanitar, care ar fi avut două efecte imediate: în primul rând, o identificare la timp a persoanelor care pot transmite virusul în comunitate şi, în acest fel, carantinarea lor; şi în al doilea rând, impulsionarea campaniei de vaccinare, care este într-o scădere continuă, în contextul în care ştim foarte clar că varianta Omicron va răspunde la administrea dozei a treia. În absenţa acestei doze booster, gradul de protecţie pe care îl oferă anticorpii este undeva între 30 şi 40 la sută", a arătat medicul ATI.

Potrivit prognozelor INSP, estimările pentru noul val provocat de Omicron sunt 25.000 de cazuri pe zi la sfârşitul lunii ianuarie. "Sunt prognoze foarte reale, pentru că au la bază calcule matematice de predicţie. Ştim că varianta Omicron se transmite mult mai repede, avem însă şi o parte bună a acestei situaţii. Din datele pe care le avem din Marea Britanie şi din vestul Europei, Omicron produce forme uşoare de boală. Marea Britanie chiar a dat ieri publicităţii un raport care spune că varianta Omicron reduce necesarul de tratament al pacienţilor cu 20-25 la sută şi reduce riscul de spitalizare cu până la 45-50 la sută, ceea ce arată că Omicron determină forme blânde de boală", a spus Radu Ţincu.

Ţara noastră are o "particularitate" faţă de ţările din Vest

Pe de altă parte, "trebuie să vedem că România are din nou o particularitate faţă de ţările din Vest: nu avem un grad suficient de populaţie vaccinată, astfel încât datele de acolo nu pot fi reproductibile în totalitate în ţara noastră", avertizează medicul Radu Ţincu. "Sunt în continuare oameni care nu ştiu foarte multe nici măcar despre SARS-CoV-2, cu atât mai puţin despre vaccinul împotriva acestei boli", a menţionat medicul, care consideră necesară schimbarea strategiei de comunicare în campania de vaccinare.

"Valul patru a reprezentat o tragedie pentru România şi a fost un preţ enorm pe care l-am plătit tocmai pentru că nu ne-am vaccinat aşa cum au făcut toate celelalte ţări. Am avut cea mai ridicată rată de mortalitate din UE şi acest lucru este determinat şi cauzat doar de lipsa de vaccinare. Valul cinci, dacă într-adevăr va fi reproductibilă această scădere a agresivităţii virusului, cu apariţia unor forme uşoare, cel mai probabil nu va mai determina un număr atât de mare de oameni care-şi pierd viaţa, însă din nou revine această dorinţă a noastră (a medicilor - n.r.), de a încerca să previi îmbolnăvirea prin vaccinare decât să vezi dacă vei face o formă uşoară de boală sau nu. Este un joc mult prea periculos, de multe ori plătit cu preţul vieţii sau prin unele complicaţii, long term COVID, care afectează calitatea vieţii", a subliniat Radu Ţincu.

"Este păcat să ne jucăm atât de periculos, în contextul în care avem la dispoiziţie un vaccin. Şi trebuie să le mai spunem oamenilor ceva în legătură cu Omicron: studiile ne spun că după 10-12 săptămâni fie de la vaccinare, fie de la trecerea prin boală, nivelul de protecţie al anticorpilor scade, de aceea, responsabilitatea individuală de a respecta unele măsuri sanitare este un element extrem de important şi în anul 2022", a punctat Radu Ţincu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Iarasi l-ati scos la inaintare pe tonomatul asta analfabet institutional? Sa ne arate un studiu facut de el nu de altii si apoi sa spuna ca populatia nu este informata nici despre Covid si nici despre vaccinare.

    1. Foarte corecta observatia ta! Impostorul asta care se da mare specialist, a terminat facultatea de medicina la particular, adica la fabricile de diplome, iar astazi aceasta nulitate a ajuns sa fie promovat de catre ocultii care fac experimentele in Colonie, la rangul de "specialist de seama" in domeniul Plan-demiei!

    Multe dezinformari in aceste mesaje. Sunt probabil mesaje sincere ale lui Tincu, om care totusi se face vinovat de promovarea unor mesaje excesiv de pro-vaccin. Însă realitatea este altfel decât este prezentată. Si asta se poate vedea si in Africa de Sud, dupa trecerea valului omicron.

     

    Dar vă trimit la un articol publicat pe 28 dec de Univ din Glasgow. 

    "Researchers at the MRC-University of Glasgow Centre for Virus Research have used laboratory experiments and real world infection data to investigate Omicron." 

    Și vă fac o scurtă prezentare a concluziilor acestui articol. 

    1) Vaccinații cu AstraZeneca și apoi booster-ați cu mRNA au un titru de anticorpi neutralizant de aproape 10x mai mare decât cei vaccinați inițial cu două doze mRNA și apoi booster-ați cu alt mRNA (chiar dacă diferit, încrucișat Pfizer/Moderna). Puteți citi pagina 10 din studiu, figura 3 B. Asta explică de ce aparent în UK spitalele nu sunt sub presiune. Generația vârstnică din UK s-a vaccinat cu AstraZeneca/Oxford la început de 2021. Vaccinații doar cu mRNA nu au același noroc, chiar dacă fac booster cu mRNA. Au incredibil de puțini anticorpi neutralizanți…. Boosterul este un „pipi” în fața Omicron. 

     

    2) Vi se spune că Omicron este „mai blând”. Explicația o găsiți tot în articol. Față de Delta, Omicron a suferit modificări ce îl avantajează mai mult în a infecta o celulă printr-o rută alternativă. Este de vreo 10 ori mai puțin eficient decât Delta în a pătrunde în celulele Calu-3 din tesutul pulmonar (a se vedea pagina 18, figura 6 B) folosind ruta primară a receptorului ACE2. Insă asta nu îl face egal cu „răceala” ci cu varianta Wuhan a SARS-CoV-2. Dar aici este bomba, Omicron are o afinitate de 10 ori mai mare decât Delta de a infecta celule renale (HEK) unde va produce fibroză și insuficiență renală dar în timp, particule virale fiind rezidente în corpul infectaților chiar și peste 7 luni (demonstrat de un alt studiu american). 

     

    Concluzia? Booster de mRNA peste rapel de mRNA = apa de ploaie (doar cei cu AstraZeneca sunt norocosii). Spitalizare cu pneumonii cauzate de omicron = foarte putine. Risc de infectare pentru vaccinati? Enorm. Risc de boli autoimune, cardio-vasculare si renale dupa infectare, oricat ai fi de vaccinat? Destul de important si sever. 

    Vaccinarea a esuat. Trebuie sa "invatam sa traim cu virusul" cum zicea ministrul britanic al sanatatii... asta inseamna cea mai filtranta masca pe care o puteti cumpara, igiena, distantare, igienizarea mucoaselor, intarirea sistemului imunitar cu vitaminele C si D. 

    1. ANTIVACCINISMUL este o RELIGIE, și ca orice religie, NU ȚINE CONT DE ... LOGICA ȘTIINȚIFICĂ. Doctorul ne arată riscurile severe de a reveni la miile de morți și sutele de mii de bolnavi din toamnă în lipsa vaccinării. Știe mai bine ca un nespecialist, ce este rău în asta?

      Cănd se defectează calculatorul, aprlezi la un cizmar ?

      Cănd ai COVID si nu mai poți respira, te duci la Șoșoaca să te trateze ? 

      Cand ti se defecteaza calculatorul te duci la un specialist, unulcare a mai reparat un calculator nu unulcare a auzit de calculator. Ce studii are individul in Covid-Sars de ne inunda cu "stiinta" sa? Sa vedem si noi ceva cercetari facute de individ, cu rezultate bazate pe analize de laborator nu pe povesti ce au facut altii. Tot ce vedem sunt niste epigoni care repeta intr-un ce aud ca au facut altii. Altii pentru acelasi lucru au fost blamati de "furt intelectual" la astia se numeste "atentionare":-)

      Dle Costin Victor Andrei, am dat un citat in limba engleza care introdus in orice motor de cautare va returna pe prima pozitie chiar stirea publicata de Univ din Glasgow de pe 28 dec 2021. Iar acolo aveti link catre serverul preprint unde se afla studiul de 60 de pagini. L-am citit, v-am rezumat concluziile. Acolo veti gasi toate combinatiile de vaccinati (Pfizer, AZ, Moderna, cu booster PFizer sau Moderna si titrurile de anticorpi, respectiv efectul neutralizant al fiecarei combinatii). Si culturile virale in diferite tipuri de celule, .... tot ce v-am descris este acolo. Cititi-l si apoi comentati. Va astept cu intrebari sau comentarii pe seama studiului.

      Cum explicați faptul că România este verde și are cei mai puțini vaccinati .iar occidentalii super vaccinati sunt in zona roșie ?

    asta pare cel mai tont dintre toti " specialistii ". totul depinde de pixurile celor din dsp . numai eu cunosc cateva cazuri de morti trecuti la covid aiurea . poate ii spune cineva si lui morman de osanza chireac care tot molfaie aia cu , se infecteaza domle , dar au forme , usoare si nu mor . la noi au murit mult mai putin decat s-a dat official .. aia au murit de alte boli si din lipsa de tratament nu de covid .

    Decembrie 2020- ATI - 1300 cazuri, decese 160 pe zi, aprilie 2021- ATI- 1500, decese-154, noiembrie 2021 ATI-1900, decese-480. Din datele de mai sus nu prea se vede eficienta vaccinului in Romania, cum de altfel se intampla si in tari mult mai vaccinate ca noi. Numarul infectarilor nu e relevant la noi pentru ca numarul testelor este scazut.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb