Mediclim investeşte în soluţii inovatoare care pot reduce cu 25% cantitatea de antibiotice cu spectru larg administrată pacienţilor cu infecţii generalizate

A.F.
Companii / 24 iulie

Mediclim investeşte în soluţii inovatoare care pot reduce cu 25% cantitatea de antibiotice cu spectru larg administrată pacienţilor cu infecţii generalizate

Rezistenţa microbiană la antibiotice reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel global, ce va creşte în magnitudine în viitor, în absenţa implementării unor măsuri colective de administrare corectă a acestor terapii. Studiile de specialitate estimează că, în 2050, peste 10 milioane de decese la nivel mondial ar putea fi atribuite rezistenţei la antibiotice, mai mult decât decesele cauzate de cancer (8,2 milioane) , conform unui comunicat remis redacţiei.

"Un rol critic în abordarea corectă a acestei problematici mondiale de sănătate publică îl are diagnosticul, în condiţiile în care 70% din deciziile clinice se bazează pe un test diagnostic care valorează doar 2% din cheltuielile pentru sănătate", a explicat Liliana Codrescu, CEO al companiei Mediclim. "În cazul patologiilor infecţioase, cu potenţial evolutiv către sepsis, timpul până la obţinerea rezultatului şi administrarea rapidă a terapiei ţintite cu antibiotice sunt factori critici de succes. Tratamentul ţintit oferă cele mai bune şanse de vindecare şi recuperare pacienţilor, precum şi o eficientizare a cheltuielilor cu serviciile de îngrijire medicală efectuate de către spital", a adăugat Liliana Codrescu.

Mediclim, unul dintre principalii jucători din piaţa IVD (In Vitro Diagnostics) din România, Republica Moldova şi Bulgaria, sprijină cu toate forţele lupta împotriva creşterii rezistenţei la antibiotice prin tehnologii inovatoare. Soluţia SEPSIS a bioMerieux, distribuită în România de Mediclim, integrează o serie de sisteme inovatoare care permit identificarea rapidă, în câteva minute, a agenţilor microbieni şi testarea rapidă, în 6-8 ore, a susceptibilităţii la antibiotice.

Aceste tehnologii permit clinicienilor să aleagă încă de la început testul potrivit, sprijinindu-i în stabilirea diagnosticului. Integrarea acestor sisteme în metodele de diagnostic poate conduce la o reducere cu aproximativ 25% a administrării de antibiotice cu spectru larg la pacienţii cu infecţii generalizate, prezente în sângele circulant şi reducerea perioadei de spitalizare la pacienţii cu infecţii cu potenţial evolutiv către sepsis. În plus, raportarea rapidă a rezultatelor conduce la administrarea mai rapidă a tratamentului adecvat, la reducerea semnificativă de costuri observate în cheltuielile cu antibiotice, corelate cu reducerea duratei de spitalizare şi a numărului testelor microbiologice şi biochimice efectuate. Potrivit studiilor de specialitate , utilizarea soluţiilor tehnologice care ajută clinicienii să stabilească un diagnostic rapid şi corect pot diminua cu peste 3.000 de euro costurile per pacient în cheltuielile totale ale unui spital.

Mediclim livrează echipamente şi soluţii IVD reţelelor medicale private printre care se numără Regina Maria, Medlife, Bioclinica, Synevo, Gral Medical, Clinica Sante, Sanador; laboratoarelor medicale private, printre care Fundaţia "Dr. Victor Babeş" , Teo Health SA - Spitalul Sf. Constantin Brasov, AAYLEX ONE SA, Fabrica de lapte Braşov SA şi unităţilor de sănătate publică, printre proiectele de calibru aflându-se cele derulate la spitalele: Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof.Dr. C. T. Nicolau" Bucureşti, Institutul National de Boli infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. .

Printre furnizorii companiei se regăsesc bioMerieux SA Franţa, Abbott Laboratories SUA , SAS Diagast Franţa, IDEXX Laboratories INC. SUA, Microbiologics INC SUA, Erba Mannheim UK.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb