Medicul Mircea Beuran, reţinut de procurii DNA, sub acuzaţia de luare de mită

B.D.
Anticorupţie / 14 februarie 2020

Medicul Mircea Beuran, reţinut de procurii DNA, sub acuzaţia de luare de mită

Actualizare - Medicul acuzat pentru luare de mită a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Medicul Mircea Beuran, cunoscut pentru cazul pacientei arse în timpul intervenţiei chirugicale de la Spitalul Floreasca de la începutul anului, a fost reţinut astăzi de către procurorii DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, anunţă DNA printr-un comunicat.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, care îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar de chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti, în calităţile menţionate, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor."

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs, iar DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menţionaţi mai sus, cu titlu de mită.

Mâine, 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Iar se face de pateu deneau'. UE PNL, UE USR, UE IOHANNUS.

    1. Pateu de halit doctorii poate.

      Acest doctor omoara oamenii si nu este judecat conform ordinii universale a dreptatii.

      E timpul sa vezi si felia de piine unsa pe partea de dedesupt. 

      Ce oameni a omorat Beuran?Femeia aceea a avut cancer de cap de pancreas,dupa o saptamana au intervenit complicatii,a facut hemoragie digestiva .Situatia era foarte grava,rezidentul s-a panicat,a vrut sa intervina rapid,trebuia sa intervina medicul de garda,era datoria si responsabilitate lui pana cand venea Beurean de acasa fiindca era cazul lui.Acum scormonesc chestia cu darea de mita,eu consider ca medicul care a dat mita trebuie in primul rand pedepsit .El a cerut, el probabil a oferit,de unde să mai probezi după atata timp?Acum hai sa aruncam cu "pateu "in toata lumea .

      Posturile pt cadrele didactice vacante se publica in monitorul oficial , oricine se poate inscrie

      Pe baza publicatiilor se face un punctaj, 

      Daca nu ai rezultate conform normelor , altii au publicat mai mult ,nu te poate ajuta nimeni , e la vedere , te pot contesta contracandidatii

      Presedintele senatului nu are rol in concursuri , angajari 

    ce nu-s fac astia PFAuri sa poata practica legal? inca n-am auzit de un programtor , sau contabil sa ia spaga . aia stiu cum sa faca

    1. Ce a facut respectivul e ilegal. Nu din lipsa formelor legale a incasat banii cash ci pentru a nu lasa urme. Acum serios, ce trecea pe factura: "rezolvat post asistent"? Hai sa nu punem pe toti intr-o oala.

      De unde stii tu ca a facut ceva ilegal?Ai fost acolo sa vezi cu ochii tai?Pana una alta nu s-a dovedit nimic motiv pentru care ar trebui sa i se acorde prezumtia de nevinovatie.Asa este legal si moral.

    Prea multe i se întampla in ultimul timp profesorului

    Trebuia sa fie inlaturat neaparat ? 

    Denunt dupa 3 ani !?

    Lucraturi.... 

    1. Are prea multe functii si mai si vorbeste impotriva ordonantei. A uitat sa mai lase loculsi altora.

      Spun ziaristii ca a luat mita pt a scoate un post la concurs si ca postul acela nu a fost scos la concurs nici pana acum. de cativa ani. Atunci , ce sa credem despre ce se intampla?  

      Dupa cazul Caracal , nerezolvat, in care sunt multi vinovati din structurile acestea care, se zice, ar acroti copii si adultii romani,, nu mai cred in bunacredinta lor. Bani multi sa le dam, treaba lor e sa ne dea spectacol pt a ne tine mintea ocupata.  

    "Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs, iar DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menţionaţi mai sus, cu titlu de mită."

    Deci vine un nene care te acuza de luare de mita fara dovezi, Dl. Beuran nu a prestat fapta pentru care se presupune ca aluat mita, nu a pretins banii respectivi si rezultatul este ca dl Beuran este arestat. Zona crepusculara. Propun mutarea sediului DNA la Circul Globus.  

    Singura vina a dl. Beuran este ca este membru PSD.

    Cum facem sa acoperim scandalul transferului banilor din sănătate către privați? Inventând o fumigena. Lumea deja a uitat de coruptul de la sănătate.

    Cum facem cum cei care erau programati la operatie zilele astea la Beuran? Da-i dracu, important e sa dam un exemplu celor care maraie impotriva privatizarii sanatatii. PNL-ule, iti bati niste piroane mari in talpa cu porcariile pe care le prestezi pentru "prietenii nostri".

    Dupa cum decurg anumite investigatii aratate de TV,este o continuare a DNA din timpul lui Basescu si in perioada ”imaculatului”Iohanis”.D ar ce e mai rau pare ca revine perioada anilor 1950-1960,perioada stalinista.

    Urciorul nu merge de multe ori la fântână....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb