Medima Health a investit 3 milioane de euro în a 6-a clinică de imagistică medicală, deschisă în Sibiu

Comunicate de presă / 8 iulie 2021

Medima Health a investit 3 milioane de euro în a 6-a clinică de imagistică medicală, deschisă în Sibiu

Medima Health, reţeaua naţională de clinici de excelenţă în imagistică medicală şi radiologie, a deschis în Sibiu un centru dotat cu cea mai nouă şi performantă tehnologie pe plan mondial: PET-CT, RMN 3 Tesla, CT şi ecograf, echipamente fabricate în anul 2021. Noua clinică va deservi pacienţii din centrul ţării cu investigaţii imagistice avansate, care permit o diagnosticare precisă, în stadiu timpuriu a afecţiunilor medicale, în special în oncologie. Investiţia s-a ridicat la suma de 3 milioane de euro şi este cea mai performantă clinică a reţelei Medima din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Medima Health Sibiu este a şasea clinică Medima operaţională la nivel naţional, obiectivul companiei fiind să ajungă la o reţea de 15 clinici în următorii ani. În primul semestru al anului, Medima Health a deschis alte 2 clinici la nivel regional, în Călăraşi şi Alba Iulia. De asemenea, şi-a extins baza din Capitală cu o clinică deschisă în Otopeni, în parteneriat cu centrul Amethyst Radiotherapy.

Pacienţii Medima Sibiu beneficiază de aportul diagnostic al unui echipament RMN de vârf Siemens Magnetom Lumina, cu un câmp magnetic înalt de 3 Tesla, ce restabileşte standardele imagisticii medicale.Tehnologia inovatoare permite efectuarea tuturor tipurilor de examinări RMN posibile astăzi, incluzând tractografie şi spectroscopie RM, evaluare cardiacă multimodală, examinare mamară, abdominală, de prostată prin tehnica multiparametrică, a sferei genitale feminine, dar şi ortopedică de mare fineţe (coloană vertebrală, articulaţii etc.).

"Reţeaua Medima Health s-a aflat într-o perioadă de expansiune accelerată de la începutul anului, cu misiunea de a facilita accesul românilor la investigaţii imagistice de înaltă performanţă, la standarde internaţionale. Focusul nostru principal îl reprezintă pacienţii oncologici, întrucât numărul acestora este în creştere la nivel naţional. Astfel, în centrul Medima din Sibiu am reunit toate resursele - tehnologie de top şi o echipă medicală cu expertiză valoroasă, pentru a contribui la depistarea în stadiu incipient a cât mai multor cazuri de cancer şi la o recuperare de succes. Pe lângă zona de oncologie, medicii noştri acoperă întreaga gamă de examinări de tip PET-CT, RMN, CT şi ecografie şi furnizează rezultate de încredere tuturor pacienţilor care ne solicită serviciile", a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Alături de investigaţii RMN, începând din luna septembrie, centrul va acorda pacienţilor din regiune şi examinări de medicină nucleară prin PET-CT, echipamentul din dotarea clinicii fiind, de asemenea, unul ultraperformant, model General Electric Discovery IQ.

Investigaţia PET-CT este o metodă de ultimă generaţie utilizată în diagnosticarea incipientă, stadializarea şi evaluarea eficienţei tratamentului în afecţiunile oncologice. Aceasta poate detecta modificări maligne ale ţesuturilor cu până la 12 luni înainte ca acestea să fie vizibile prin alte tehnici de investigaţie.

Personalul care deserveşte centrul Medima Sibiu a fost ales cu aceeaşi atenţie pentru performanţă. Directorul Medical este Conf. Dr. Adrian Şanta, unul dintre cei mai experimentaţi medici radiologi din România, cu o experienţă de peste 30 de ani. Echipa medicală include medici primari şi asistente cu experienţă şi performanţe deosebite în imagistica secţională CT şi RM, precum şi un fizician care asigură partea de fizică nucleară, cu peste 25 de ani de activitate în domeniu.

"Sunt onorat să mă alătur echipei Medima şi să coordonez activitatea centrului de excelenţă în imagistică medicală din Sibiu. Prin aparatura de vârf adusă în clinică putem oferi pacienţilor sibieni şi din judeţele adiacente cele mai bune posibilităţi de diagnostic imagistic, extrem de necesar în evaluarea şi monitorizarea afecţiunilor complexe precum cele oncologice, dar nu numai. Rezultatele elaborate rapid, de regulă în maximum 24 ore de la examinare reprezintă, de asemenea, un semn al grijii grupului Medima pentru confortul pacientului, care nu trebuie să aştepte zile sau săptămâni pentru rezultat", a adăugat Conf. Dr. Adrian Şanta, medic primar Radiologie şi Imagistică Medicală, Director Medical Medima Health Sibiu.

Clinica Medima Health din Sibiu va asigura inclusiv investigaţii decontate începând cu luna august, printr-un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb