MedLife a finalizat achiziţia Spitalului Lotus Ploieşti

V.D.
Ziarul BURSA #Companii / 17 decembrie 2019

MedLife a finalizat achiziţia Spitalului Lotus Ploieşti

Grupul medical MedLife a anunţat finalizarea tranzacţiei de cumpărare a pachetului integral de acţiuni pentru Spitalul Lotus SRL din Ploieşti, arată un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Spitalul Lotus este cel mai important furnizor de servicii medicale private din judeţul Prahova, care asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate. Unitatea medicală dispune de 22 de paturi în 12 rezerve, două săli de terapie intensivă şi un bloc operator cu două săli de operaţie. Partea de ambulatoriu este dotată cu 9 cabinete de consultaţii, care acoperă 21 de specialităţi medicale, dar şi cu un departament complet de radiologie şi imagistică medicală dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Totodată, unitatea cuprinde şi un laborator, care efectuează peste 500 cele mai complexe teste medicale.

În 2018, spitalul Lotus a deservit aproximativ 100.000 de pacienţi. Lotus are în prezent peste 135 de medici şi asistente şi a înregistrat la nivelul anului 2018 o cifră de afaceri de 3,9 milioane euro.

Recent, MedLife a achiziţionat pachetul integral de acţiuni al Spitalului OncoCard din Braşov, unul dintre cele mai mari şi mai moderne centre de diagnostic şi tratament oncologic din ţara noastră şi din Europa Centrală şi de Est.

Înfiinţat în 2012, Spitalul OncoCard include ambulatoriu, secţie de chirurgie oncologică, departamente de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi.

De la deschiderea spitalului şi până la momentul actual, au fost făcute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei şi odată aprobată, este posibil să devină cea mai importantă achiziţie a grupului MedLife din 2019.

Prin preluarea Spitalului OncoCard, Grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Centrul Medical Micromedica.

La finele lunii noiembrie, MedLife a inaugurat a doua hyperclinică din Galaţi, o investiţie în valoare de 1,5 milioane de euro.

Pentru primele nouă luni ale anului curent, MedLife a raportat un profit net consolidat de 19,39 milioane de lei, cu 51,8% peste cel obţinut în perioada ianuarie - septembrie 2018, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 715,86 milioane de lei, cu 22,6% peste cele de la finele lunii septembrie 2018.

La nivel individual, MedLife a obţinut, după primele nouă luni din 2019, un profit net de 5,71 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel înregistrat în intervalul ianuarie - septembrie 2018, de 2,44 milioane de lei.

MedLife (M) a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) acum aproape trei ani, oferta de vânzare de acţiuni încheindu-se la preţul de 26 lei/titlu.

Mihail şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale, în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

Raportată la ultima cotaţie M din data de 16 decembrie, de 33,4 lei, valoarea de piaţă a companiei la bursă era de circa 741,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb