MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanică din 92 de probe noi secvenţiate

G.U.
Miscellanea / 6 aprilie 2021

Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere derulat de MedLife

Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere derulat de MedLife

Specialiştii echipei de cercetare a Grupului MedLife anunţă că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvenţiere, conţine tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Probele au fost selectate în mod aleatoriu şi potrivit raportului, provin din următoarele judeţe: Bucureşti - 46 de cazuri, Olt - 10 cazuri, Braşov - 9 cazuri, Dâmboviţa - 6 cazuri, Teleorman - 5 cazuri, Prahova, Galaţi şi Constanţa - câte 3 cazuri, Argeş - 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomiţa şi Sibiu câte un caz.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei nu au identificat pe lotul analizat prezenţa altor tulpini de interes epidemiologic, precum tulpina sud-africană sau braziliană.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei, MedLife a secvenţiat în laboratoarele proprii aproape 800 de probe, identificând mai mult de jumătate din cazurile de infectare cu tulpina britanică raportate la nivel naţional şi 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană.

Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere derulat de MedLife, a declarat: "În urmă cu mai puţin de trei luni anunţam identificarea primelor cazuri care conţineau tulpina britanică, iar previziunile nu erau deloc favorabile, ştiind că această variantă a coronavirsului are o rată mai mare de infecţiozitate, dar şi de severitate. Din păcate, previziunile de la acel moment s-au adeverit, iar prevalenţa pe loturile analizate în laboratoarele noastre a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie şi ajungând, în prezent, la 100%. Acest procent îngrijorător ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Este extrem de important să fim în continuare extrem de precauţi, să respectăm cu stricteţe măsurile de protecţie, în timp ce campania de vaccinare ar trebui să prindă avânt."

"Prevalenţa tulpinii britanice pe loturile analizate de echipa noastră de cercetare a ajuns la 100% într-un timp foarte scurt, în timp ce presiunea pe spitale a crescut, personalul medical este tot mai aproape de epuizare, iar campania de vaccinare şi-a temperat ritmul. Încă de acum două luni atrăgeam atenţia populaţiei şi autorităţilor asupra acestor riscuri. Oamenii trebuie să înţeleagă că, în acest moment, vaccinarea este singura soluţie care ne poate scăpa de această pandemie, care va permite revenirea economică şi reluarea unui ritm cât mai normal al vieţii. Până la imunizarea în masă, măsurile de protecţie nu pot fi diminuate.

Pe de altă parte, evoluţia campaniei de vaccinare este una ceva mai lentă, suntem în continuare la o capacitate de sub 60.000 de vaccinuri efectuate zilnic. Autorităţile ar trebui să ia în vedere creşterea cât mai curând a capacităţii de vaccinare, astfel încât să ajungem la 100 - 150.000 de vaccinuri administrate în fiecare zi pentru a putea preveni şi alte valuri ale pandemiei. În paralel, este nevoie de un efort comun de informare şi educare a populaţiei cu privire la necesitatea vaccinării. Altfel, în scurt timp vom ajunge în situaţia în care vom avea stocuri de vaccin, dar nu vom avea persoane dornice să se imunizeze", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Conform comunicatului, pe bază de secvenţiere, MedLife urmează să facă o evaluare a situaţiei epidemiogice în ţările aflate la graniţă cu România. Republica Moldova, aflată în scenariu roşu, este prima pe listă

Reprezentanţii MedLife au anunţat că vor continua programul de secvenţiere pentru a monitoriza evoluţia pandemiei la nivel naţional şi pentru a anunţa în timp util autorităţile în privinţa noilor tulpini apărute. Mai mult, compania a precizat că urmează să facă o evaluare a situaţiei epidemiologice la nivel regional, prin secvenţierea probelor provenite din ţările vecine, pentru a identifica eventualele riscuri din zonele de tranzit.

"În paralel cu monitorizarea pandemiei la nivel naţional, ne-am propus să luăm pulsul din punct de vedere epidemiologic în ţările aflate la graniţă cu România pentru a informa autorităţile în timp util asupra unor eventuale riscuri din zonele de tranzit. Primele probe pe care le-am dat deja în lucru sunt cele provenite din Republica Moldova. Dincolo de dorinţa de a amplifica eforturile şi acţiunile de sprijin în lupta cu pandemia oferite Republicii Moldova de către autorităţilor române, ne propunem să oferim informaţii relevante cu privire la evoluţia noilor tulpini la graniţa de est a României. Secvenţierea probelor o vom realiza exclusiv din fonduri proprii fiind o continuare a demersului nostru social în scop de monitorizare a pandemiei", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pe cati bani faceti aceste cercetari dragilor?

    ca voi nu faceti nimic gratis! 

    si cine va iubeste atat de mult ca sa va bage in seama?

    intreb si eu! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb