MedLife îşi măreşte pachetele de acţiuni din grupurile SAMA Craiova şi PDR Braşov

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2019

MedLife îşi măreşte pachetele de acţiuni din grupurile SAMA Craiova şi PDR Braşov

MedLife anunţă achiziţionarea unui nou pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din sud-vestul României. Astfel, MedLife devine acţionarul cu 90% din acţiunile grupului de firme din Oltenia (de la 55% pachetul iniţial), potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Grupul SAMA are în componenţă trei clinici multidisiciplinare, incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare şi mai multe puncte de recoltare. Unităţile SAMA sunt prezente în oraşele Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălceşti şi Calafat.

De asemenea, MedLife dobândeşte încă 3 procente din grupul PDR Braşov (Policlinica de Diagnostic Rapid), unul dintre cei mai importanţi operatori privaţi de servicii medicale din România, compania deţinând la momentul actual pachetul de 83% (de la 80% pachetul iniţial).

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziţionarea grupului de firme PDR Braşov. În prezent, compania reuneşte în portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Braşov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Braşov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului şi hyperclinica MedLife Braşov), un Centru de Pediatrie, şase centre medicale (Făgăraş, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Braşov, Săcele), patru laboratoare de analize medicale (Braşov şi Sf. Gheorghe) şi o farmacie proprie, parte a lanţului PharmaLife Med. Sub managementul MedLife, grupul PDR a ajuns în primii 10 cei mai mari operatori de servicii medicale private din ţara noastră.

Pachetele suplimentare de acţiuni ale grupurilor SAMA şi PDR au fost dobândite de Medlife ca urmare a unui schimb cu pachete de acţiuni proprii MedLife, decizie luată de Consiliul de Administraţie al Societăţii, împuternicit de AGEA (Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor) în data de 8 octombrie 2018, potrivit datelor transmise.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, a declarat: "Decizia de a dobândi noi pachete de acţiuni din SAMA şi PDR este o consecinţă a aprobării AGEA, din octombrie 2018, şi, totodată, şi un proces de consolidare în dezvoltarea business-ului. În cei 4 ani de când suntem prezenţi pe piaţa din Craiova, respectiv 9 ani pe piaţa din Braşov, am continuat să investim, am crescut calitatea serviciilor şi complexitatea actului medical, ambele oraşe devenind centre de business importante pentru MedLife. În 2019 vom continua planul de business anunţat către investitori şi acţionari, urmând să ne consolidăm poziţia la nivel national, atât prin achiziţii, cât şi prin proiecte de tip greenfield".

Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 20 de achiziţii. În plus, compania a anunţat că evaluează posibilitatea de a se extinde în afara graniţelor.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare "M".

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb