MEDLIFE MEDICAL PARK - UN CONCEPT VERDE PE 50.000 MP MedLife investeşte în dezvoltarea celui mai mare proiect medical privat de la noi

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 30 ianuarie 2020

Mihai Marcu

Mihai Marcu

MedLife investeşte în dezvoltarea celui mai mare proiect medical privat din România - Medlife Medical Park -, a anunţat, ieri, grupul care activează în domeniul sănătăţii. Amplasat în mijlocul unei zone verzi, noul proiect este prevăzut cu 1000 de paturi şi se va întinde pe un număr de opt clădiri dispuse în sistem pavilionar.

Pentru realizarea acestei investiţii, MedLife achiziţionează o suprafaţă de teren de 9.500 mp şi unele clădiri în suprafaţă construită de 5.000 mp, concomitent cu închirierea unei suprafeţe adiacente de teren de 2.500 mp, respectiv clădiri construite pe 2.000 mp. Suprafeţele sunt adiacente cu spitalul MedLife Memorial, situat în zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Griviţei.

Parcul va fi dezvoltat în două etape distincte de dezvoltare.

MedLife Medical Park va dispune, în prima etapă, de o suprafaţă construită totală de 19.000 mp

În primă etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafaţă construită totală de 19.000 mp ce va fi dată în exploatare în următoarele 18-24 de luni. În această perioadă vor fi amenajate o nouă hyperclinică, un centru de inovaţie şi cercetare, săli de kinetoterapie şi recuperare medicală, două restaurante, un centru de imagistică şi radioterapie, farmacie, magazin alimentar bio.

Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial şi va fi relocat şi extins Centrul de fertilizare in vitro. Pe lângă operaţiunile medicale, în cursul anului 2021 proiectul va integra un parc generos, cu spaţii verzi şi zone de recreere pentru adulţi şi copii. În plus, vor fi amenajate două restaurante, un magazin bio, precum şi noi spaţii de parcare.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife, a spus: "Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare şi orice iniţiativă pentru a reduce poluarea şi consumul inutil, pentru a conserva natura şi a creşte suprafeţele verzi din jurul nostru este importantă. Dincolo de sănătatea pacienţilor noştri, ne pasă de calitatea vieţii comunităţilor din care facem parte, tocmai de aceea intenţia noastră este să ne concentrăm mai mult, pe termen mediu şi lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmând să devină şi cel mai mare proiect medical verde din România".

Adiţional, compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare şi pregătire medicală. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregătire şi inovaţie în domeniul medicinei. Acesta va îngloba, pe lângă centrul de training şi inovaţie, spaţii pentru studenţi şi tineri care doresc să îşi expună ideile inovatoare în domeniul medical, respectiv vor să iniţieze un business în domeniul medical sau să găsească parteneri şi finanţări pentru start-up-uri medicale. Centrul va integra o expoziţie muzeală a medicinei româneşti, fotografie şi documente, primele echipamente şi instrumentar de peste 100 de ani, precum si o biblioteca medicală. LifeScience va putea găzdui până la 300 de persoane în sălile de conferinţe. Medicii, cadrele universitare şi specialiştii în formare profesională medicală vor putea să îşi prezinte în cadrul centrului cazurile medicale, lucrările şi inovaţiile.

Mihai Marcu a mai precizat: "Echipele medicale din spitalele noastre au ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al complexităţii medicale. Cu excepţia transplantului şi politraumei, putem să gestionăm orice patologie medicală, implicit putem să facem orice operaţie medicală, fie pe cord sau pe creier, coloană sau umăr. Avem în echipă medici care oferă sesiuni hands on pentru medici din Austria, Statele Unite sau Marea Britanie. Vrem să consolidăm această platformă de cunoştinţe şi experienţe acumulate în toţi aceşti ani şi să contribuim la pregătirea noilor generaţii de medici şi asistenţi. Viitorul stă în cercetare şi inovaţie şi de aceea vrem să investim în această direcţie prin dezvoltarea unui centru dedicat. Nu credem că o companie care doreşte să facă performanţă în medicină în următorii zece ani îşi mai permite să nu investească permanent în cercetare şi inovaţie. Lumea se schimbă, pacientul se schimbă, medicina se schimbă. MedLife va fi în mijlocul acestor schimbări".

În cea de-a doua etapă va fi construit Institutul Oncologic MedLife

În cea de-a doua etapă, aflată în faza studiului de fezabilitate, va fi construit Institutul Oncologic MedLife, în termen de 3-5 ani,

Unitatea va fi amenajată pe o suprafaţă totală de aproximativ 30.000 mp şi va include oncologie medicală, specialităţi conexe zonei de oncologie, chimioterapie şi chirurgie oncologică de excelenţă. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de clădire.

Mihai Marcu arată: "În România lipseşte, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare şi implicit servicii integrate pentru diagnosticul şi tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piaţa Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat şi, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrală şi de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar şi servicii integrate de oncologie. Este un proiect de anvergură care marchează trecerea MedLife la o nouă etapă de dezvoltare"

Prima fază a proiectului va fi finanţată în special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru Institutul Oncologic MedLife, urmând ca modul de finanţare, prin credite, emitere de acţiuni, bonduri sau o combinaţie a acestora, să fie decis în funcţie de discuţiile cu acţionarii si instituţiile finaciare partenere.

Întregul proiect Medlife Medical Park urmează să ajungă la o suprafaţă construită totală de aproximativ 50.000 mp. Potrivit reprezentanţilor MedLife, suprafeţele de teren şi PUZ-ul zonei permit construcţia unor suprafeţe de aproape trei ori mai mari de clădiri, dar compania doreşte să aibă spaţii verzi generoase între clădirile cu diferite funcţiuni, respectiv între ambulatorii şi spitale, pacienţi cronici şi acuţi, adulţi şi copii.

MedLife a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creştere cu 29% faţă de cea din 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb