BURSA Analytics

MedLife - printre cele mai bune evoluţii din BET

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 15 mai

MedLife - printre cele mai bune evoluţii din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 13 MAI 2024

Grupul şi-a bugetat un profit de 21,8 milioane lei pentru acest an, faţă de o pierdere de aproape 4,2 milioane lei, anul trecut

Fondurile de pensii Pilon II deţineau 37% din MedLife, la finele lunii martie

Titlurile reţelei de servicii medicale private MedLife (M) au înregistrat un randament de 2,51%, în perioada 2 - 13 mai, în raport cu moneda euro, clasându-se printre acţiunile cu cel mai bun randament din indicii BET şi BET - XT, în intervalul de timp avut în vedere.

Grupul a raportat, pentru primele trei luni ale anului, venituri operaţionale de 648,4 milioane lei, în creştere cu 21,7% faţă de cele din acelaşi interval al anului trecut şi un profit operaţional de 41,8 milioane lei, cu 51% mai mare decât cel primul trimestru din 2023. Profitul net a fost de 13,1 milioane lei, în creştere cu 55%. La nivel individual, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,8 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Pulblicarea rezultatelor financiare aferente primului trimestru a adus o creştere cu 3,71% a preţului acţiunii companiei, la 4,335 lei, în şedinţa din data de 10 mai.

Pentru acest an, Grupul MedLife şi-a bugetat afaceri de 2,62 miliarde de lei, cu 18,5% peste cele din 2023 şi un profit net de 21,8 milioane lei, faţă de o pierdere de aproape 4,2 milioane lei, anul trecut.

"MedLife va continua să capitalizeze pe unităţile medicale ale companiilor achiziţionate pentru a dezvolta organic operaţiunile acestora şi a le alinia la un nivel de rentabilitate (marja EBITDA) similar cu cel al Grup. De asemenea, va continua să analizeze potenţiala achiziţie a anumitor companii medicale, ceea ce va determina extinderea serviciilor sale în zonele unde deja are o prezenţă locală sau va permite Grupului să se extindă în noi zone geografice", conform Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al companiei pentru 2024, aprobat de acţionari la finele lunii aprilie.

În acest an, prestatorul de servicii medicale va finaliza proiectele în curs de implementare, precum MedLife Medical Park, şi va inaugura două spitale noi, în Timişoara şi Craiova, conform unei analize a brokerilor de la TradeVille.

MedLife este una dintre preferatele Pilonului II - la finele lunii martie toate cele şapte fonduri de pensii private obligatorii avea acţiuni ale prestatorului de servicii medicale. În total, fondurile Pilon II controlau 37,4% din companie, cea mai mare deţinere fiind a fondului administrat de NN Pensii, de 13,23% din capitalul MedLife.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 0,55%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,55%, în perioada 2 - 13 mai.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,11%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,37%, în perioada 2 - 13 mai.

Prebet - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile Prebet se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 2 - 13 mai, cu o creştere de 6,18%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile Rompetrol Rafinare, cu o apreciere de 5,52%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Safetech Innovations, cu o creştere de 4,98%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,89% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 2 - 9 mai, este condus de titlurile BT Index Austria ATX cu o apreciere de 2,89%. Titlurile BRD Global Clasa A au înregistrat o creştere de 1,82%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa E, care au urcat cu 1,73%.

Bitcoin - depreciere de 1,21%

Bitcoin s-a depreciat cu 1,21%, în intervalul 2 - 13 mai, în raport cu moneda euro. Cotaţia aurului a urcat cu 0,93%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a rămas neschimbat, în intervalul de timp avut în vedere.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb