Mega Image aniversează nouă ani de la lansarea programului "Gusturi româneşti de la gospodari"

V.G.
Companii / 11 noiembrie 2022

Mega Image aniversează nouă ani de la lansarea programului "Gusturi româneşti de la gospodari"

Mega Image marchează nouă ani de la lansarea programului "Gusturi Româneşti de la gospodari", un parteneriat echitabil cu producătorii locali care cultivă fructe şi legume cu gust autentic românesc, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, culturile sunt crescute local de familiile de gospodari, individual sau în cadrul cooperativelor agricole, care beneficiază de sprijinul Mega Image, de la planificarea producţiei la verificarea şi preluarea recoltei, coordonate pas cu pas de ingineri horticultori dedicaţi programului.

Programul "Gusturi româneşti de la gospodari" se dezvoltă anual, ajungând, în 2022, la peste 300 de producători de legume şi fructe şi o investitţie Mega Image de peste 5 milioane lei. Programul pune accent pe gustul autentic, siguranţa şi calitatea produselor şi oferă în prezent unele dintre cele mai bune fructe şi legume de sezon, cultivate local, într-un mod prietenos cu mediul. Mega Image activează ca un catalizator al comunităţilor agricole locale, oferind producătorilor o variantă sustenabilă de a cultiva şi a vinde fructe şi legume locale, oferind o afacere la cheie şi sprijin continuu, pe perioada desfăşurării activităţii. Întreaga recoltă este preluată iar in plin sezon de legume autohtone, Mega Image opreşte importurile pentru aceste produse şi asigură aprovizionarea in magazine doar cu fructele si legumele din program, de la producătorii locali.

"Parteneriatul cu producătorii locali de fructe şi legume este un pilon important în strategia noastră prin care ne dorim să oferim clienţilor produse româneşti, cu gust şi sănătoase, din grădini şi livezi direct la raft. Am investit în programul "Gusturi româneşti de la gospodari" an de an şi am reuşit să îl dezvoltăm unic pe piaţa noastră, prin implicarea echipelor noastre dedicate, prin tot suportul financiar şi necesarul de producţie pe care le oferim producătorilor. Ne-am angajat astfel să contribuim în mod direct la dezvoltarea agriculturii locale care reprezintă esenţa economică a comunităţilor rurale şi o ramură importantă a economiei," spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

An de an, spre finalul sezonului de recoltare, Mega Image sărbătoreşte intr-o atmosfera festiva alături de producători succesul programului in cadrul evenimentului "Gala Gusturi romanesti de la gospodari" Este un eveniment plin de emoţie in care sunt aplaudate rezultatele de peste an, rezultate susţinute de pasiunea şi perseveranţa a peste 300 de producători locali.

În 2022, programul a înregistrat rezultate record, având în vedere contextul climatic mai puţin favorabil culturilor. Astfel, cei peste 300 de producători şi 10 cooperative, parte din program, au reuşit să livreze către magazinele Mega Image peste 23 000 tone legume şi fructe.

În categoria legume, în perioada ianuarie-octombrie 2022, recordul a fost înregistrat de tomate, cu peste 2000 de tone livrate din sere si solarii direct la raft, o producţie de soiuri recunoscute şi apreciate pentru gustul autentic. Rezultate foarte bune în producţie au fost înregistrate şi pentru alte categorii de legume, precum: 1,2 milioane bucăţi de salată, peste 1200 tone castraveţi, peste 550 tone de ardei, 400 tone vinete şi peste 5800 tone de cartofi.

Printre fructele vedetă care anul acesta au ajuns la consumatorii Mega Image sunt fructele de pădure în cantităţi de peste 230 tone, dar şi pepeni, cireşe şi mere, însumând cantităţi de peste 4500 tone.

Un alt produs apreciat este sucul proaspăt obinut din merele Gusturi Romanesti, care s-a bucurat de succes în rândul consumatorilor, înregistrând vânzări record. Acest proces asigură astfel optimizarea utilizarii întregii cantităţi de fructe livrate si eliminarea pierderilor.

În programul "Gusturi româneşti de la gospodari" se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranţa şi calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toţi producătorii din program este pe termen lung, Mega Image investind în acest an in realizarea a peste 800 de buletine de analize si certificarea Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Pentru anul 2023, Mega Image şi-a propus să continue dezvoltarea programului prin creşterea cantităţilor planificate cu producarorii şi prin mărirea echipei cu ingineri, susţinându-şi angajamentul de a asigura parteneriate pe termen lung producătorilor locali de legume şi fructe şi de a sprijini dezvoltarea micilor producători.

Programul rămâne unul unic pe piaţa de retail din România prin implicarea Mega Image, astfel:

-Producţia este planificată inca din toamna cu producătorii pornind de la necesarul estimat de Mega Image pentru noul an

-Costurile pentru turba, seminţe, fertilizatori, folie pentru acoperire solarii şi alte materiale necesare procesului de producţie cu susţinerea Mega Image

-Întreaga activitate de cultivare a legumelor este coordonată de ingineri horticultori din echipa Mega Image, care le oferă producătorilor consiliere pas cu pas

-În fiecare an, sunt analizate solul şi apa pentru a asigura că cele două resurse sunt curate

-Selecţia soiurilor de legume este realizată pe baza degustărilor cu clienţii

-Toate legumele şi fructele sunt analizate constant în laboratoare specializate pe toată perioada culturii si înainte de a ajunge la raft în magazine

-Tratamentele se aplica doar la recomandarea inginerilor horticultori din program, iar dăunătorii şi bolile plantelor sunt combătute biologic, pentru a păstra fructele şi legumele curate şi sănătoase, se precizează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb