Melvin Capital se închide, la un an după episodul GameStop

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 mai 2022

Melvin Capital se închide, la un an după episodul GameStop

Anul trecut Melvin a pierdut miliarde, fiind prins pe picior greşit în "short-squeeze-ul" de la GameStop

De la înfiinţare şi până acum, fondul a avut un randament mediu de 11,9% pe an.

Melvin Capital, cândva unul dintre cele mai de succes fonduri speculative de pe Wall Street, care anul trecut a pierdut miliarde de dolari fiind prins pe picior greşit în "short-squeeze-ul" de la GameStop (GME), se va închide după ce anul acesta a fost lovit din nou de căderea pieţei, conform presei internaţionale.

Fondatorul Gabe Plotkin, considerat unul dintre cei mai buni traderi din industrie după ce a obţinut ani la rând randamente cu două cifre, le-a spus investitorilor că ultimele 17 luni au fost "o perioadă incredibil de provocatoare". Plotkin a fost pierzător în saga GameStop de la începutul anului trecut, iar acum a fost prins din nou pe picior greşit de scăderile din acest an.

"Următorul pas firesc este lichidarea fondurilor, prin lichidarea completă a activelor şi conturilor şi returnarea banilor tuturor investitorilor", a spus Plotkin într-o scrisoare, conform Reuters.

La finele lunii aprilie, activele administrate de Melvin Capital se ridicau la 7,8 miliarde de dolari. Fondul a pierdut 23% în primele patru luni ale anului, conform unei persoane familiară cu situaţia, scrie CNN.

Scăderile se adaugă celor masive de anul trecut, când Melvin Capital a pierdut 39% din valoarea activelor. Plotkin a mizat pe căderea acţiunilor Game Stop, dar a fost lovit când hoarde de investitori activi pe subredditul WallStreetBets s-au unit şi au început să mizeze invers, ducând în sus preţul acţiunilor GME. La începutul anului trecut, firma avea active de 12,5 miliarde de dolari, conform trustului de presă american.

La mijlocul acestei săptămâni, Plotkin a anunţat că a început procesul de lichidare a portofoliului şi că va înceta să mai perceapă comisioane de administrare începând cu 1 iunie. El a mai spus că "a dat tot ce a putut", dar că nu a fost suficient pentru a "oferi randamentele la care ar trebui să vă aşteptaţi", scrie CNN.

La sfârşitul primului trimestru, printre cele mai importante mize ale Melvin se numărau Live Nation Entertainment (LYV), Hilton Worldwide Holdings (HLT), Amazon (AMZN) şi Datadog (DDOG), toate cu scăderi severe în ultimele săptămâni.

Plotkin a fost unul dintre investitorii vedetă a fondului speculativ a lui Steven A. Cohen, care anterior se numea SAC Capital Advisors, pe care l-a părăsit în 2014 pentru a-şi lansa propria firmă, după ce SAC a pledat vinovat privind acuzaţiile de tranzacţionare pe baza informaţiilor privilegiate. Melvin Capital a atras rapid atenţia publicului şi investitori puternici, încheind anul 2020, în care a început pandemia, cu câştiguri de 52,5%.

Din 2014 până în 2020, Melvin s-a putut lăuda cu randamente medii anualizate de 30%. De la înfiinţare şi până acum, fondul a avut un randament mediu de 11,9% pe an, conform CNN.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu inteleg ultima fraza, ori e 30% ori e 11,9%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb