Memorandum pentru finanţarea Oltchim

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2012

Memorandum pentru finanţarea Oltchim

Ministerul Finanţelor a semnat, ieri, cu principalele bănci creditoare ale Oltchim un memorandum pentru finanţarea combinatului vâlcean, susţin surse apropiate situaţiei.

Băncile au convenit să acorde o infuzie de capital de circa 25 milioane de euro pentru ca Oltchim să func-ţioneze cu 65% din capacitate. Sursele noastre mai spun că băncile vor comanda un audit al situaţiei financiare a Oltchim şi că Alvarez ar fi consultantul desemnat de instituţiile finanţatoare să evalueze viabilitatea economică a combinatului.

După finalizarea auditului şi a analizei viabilităţii (plătită tot de bănci), va fi posibilă şi realizarea planului de restructurare, mai susţin sursele citate.

Retehnologizările şi modernizările societăţii Oltchim ar trebui să se finalizeze începând cu trimestrul al doilea din 2013, moment de la care se estimează funcţionarea societăţii cu un profit de 1,9 milioane euro pe lună, potrivit strategiei de pornire a combinatului, aprobată în ultimul Consiliu de Administraţie al societăţii.

Noua conducere a societăţii intenţionează atingerea unei capacităţi de producţie zilnice, după 24 de zile de la repornire, de o valoare a mărfii la vânzare de 1,13 milioane euro, cu un cost de producţie de 1,1 milioane euro, incluzând şi armonizările secţiilor funcţionale, precum şi funcţionarea pe un profit minim de 900.000 euro pe lună, incluzând şi armonizările secţiilor funcţionale, pentru o perioadă de cinci luni şi reevaluarea planului de rentabilizare.

Planul vizează rentabilizarea societăţii prin scăderea cheltuielilor directe şi indirecte, în special pentru secţiile neprofitabile şi demararea programelor de retehnologizare şi modernizare a Secţiei Polioli Polieteri şi Instalaţiei Propenixid, începând din luna a şasea de la pornire, fondurile estimate fiind de circa 11 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb