MEN alocă 5.000 de locuri în plus programelor de studiu care susţin domeniile prioritare de dezvoltare a ţării

M.D.
Miscellanea / 10 aprilie 2018

MEN alocă 5.000 de locuri în plus programelor de studiu care susţin domeniile prioritare de dezvoltare a ţării

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a fundamentat şi a repartizat distinct locuri/granturi de studii finanţate de la bugetul de stat, special cu următoarele destinaţii: domenii prioritare de dezvoltare a ţării, absolvenţi ai liceelor situate în mediul rural şi locuri destinate formării iniţiale a viitoarelor cadre didactice, se arată într-un comunicat al instituţiei, dat publicităţii.

Potrivit documentului, au fost alocate, special pentru aceste domenii, 5.000 de locuri în plus faţă de anul 2017 acelor programe de studii care susţin domeniile prioritare, aşa cum sunt ele definite în Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014 - 2020.

De asemenea, au fost repartizate locuri finanţate de la bugetul de stat absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi de la licee situate în mediul rural.

Reprezentanţii MEN precizează: "Urmare a aprobării cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de stat în anul universitar 2018-2019, prin Hotărârea de Guvern nr. 131 din 21 martie 2018, Ministerul Educaţiei Naţionale repartizează preliminar numărul de locuri/granturi pentru studii universitare de licenţă şi master organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, precum şi pentru studii universitare de doctorat cu bursă pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi fără bursă pentru formele de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă, din instituţiile de învăţământ superior de stat, finanţate de la bugetul de stat în anul universitar 2018 - 2019".

Conform deciziei, toate instituţiile de învăţământ superior au obligaţia transmiterii către Ministerul Educaţiei Naţionale, atât a repartizării locurilor pe programe de studiu din domeniile prioritare de dezvoltare a ţării, "cu demonstrarea creşterii numărului de locuri finanţate de la bugetul de stat faţă de admiterea pentru anul universitar 2017-2018, cât şi a listelor nominale cu candidaţii înmatriculaţi pe locurile dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, cu specificarea liceului din care aceştia provin".

Potrivit sursei citate, "locurile/granturile de studii finanţate de la bugetul de stat repartizate, care vor rămâne neocupate după sesiunea septembrie 2018, vor fi comunicate Ministerului Educaţiei Naţionale până la data de 15 septembrie 2018, în vederea redistribuirii acestora în sistem".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar în alte sate la I-VIII nu mai sunt copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb