Mere moldoveneşti cu acte belaruse, oprite la vama rusă

Ziarul BURSA #Internaţional / 27 august 2014

Mere moldoveneşti cu acte belaruse, oprite la vama rusă

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a oprit intrarea în Rusia a 20 de tone de mere din Republica Moldova, ţară împotriva căreia Moscova a impus restricţii la exportul de fructe şi legume. În actele de însoţire a mărfii, fructele figurau ca fiind importate din Belarus, însă marcajele de pe ambalaj indicau că ţara producătoare este Republica Moldova, potrivit agenţiei de presă de la Chişinău IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii ruse, citat de Agerpres, pe lângă diferenţa dintre marcajul de pe ambalaj şi documentele ce însoţeau cele 20 de tone de mere, au fost depistate nereguli şi în actele fitosanitare de însoţire.

Rusia a interzis începând cu data de 21 iulie importul de fructe şi legume proaspete şi conservate din Republica Moldova, invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse. Anterior, la 2 iulie, Rusia a impus restricţii la importul de carne procesată din Republica Moldova, o decizie ce intervenea în ziua în care parlamentul de la Chişinău ratifica Acordul de Asociere la UE.

La începutul lunii august au fost oprite la graniţă alte circa 370 de tone de fructe şi legume care au fost trimise înapoi în Republica Moldova. Rosselhoznadzor a acuzat la acea dată Republica Moldova de încălcarea restricţiilor impuse la exportul de fructe şi legume în Rusia, prin livrarea de produse cu documente false.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu se poate juca "partida" dupa regulile jocului, tot timpul trebuie sa se "fure", si culmea nu sunt singurii, mai sunt si "aceia" care urla ca sunt corecti si vor ca si altii sa fie corecti, daca vor sa fie membrii ai cluburilor selecte UE si NATO, unde-i "intruchiparea" corectitudinii !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb