Merkel: Germania vrea o soluţie în privinţa bugetului UE

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2012

Cancelarul german Angela Merkel a dat ieri asigurări că va încerca să facă totul pentru a se ajunge la o soluţie cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020, în condiţiile în care Londra şi-a radicalizat poziţia înaintea summitului crucial din 22-23 noiembrie, relatează France Presse, conform Agerpres.

Merkel a făcut aceste comentarii într-o conferinţă de presă comună cu premierul irlandez Enda Kenny, aflat în vizită la Berlin. Irlanda va prelua, la 1 ianuarie, preşedinţia semestrială, prin rotaţie, a Consiliului UE.

"Irlanda va face acelaşi lucru ca noi, după ce vom analiza cum evoluează lucrurile. Deocamdată este prea devreme să afirmăm alte lucruri. Nu aş vrea să lansez aici veto-uri, acest lucru nu ar ajuta la găsirea unei soluţii. Săptămâna viitoare voi avea noi discuţii directe cu David Cameron, suntem în contact strâns cu Marea Britanie", a adăugat cancelarul german.

Premierul britanic David Cameron a primit o lovitură miercuri din partea euroscepticilor şi a opoziţiei laburiste cu ocazia unui vot fără efect constrângător din parlament, în urma căruia i-a fost respinsă propunerea de îngheţare a bugetului european, pentru a-l îndemna să obţină o reducere.

Un amendament în favoarea unei reduceri a bugetului multianual 2014-2020 supus votului de către conservatorii eurosceptici, care s-a bucurat şi de sprijinul laburiştilor, a fost aprobat cu 307 voturi pentru şi 294 contra. Liderul guvernului britanic, marginalizat la Bruxelles pentru intransigenţa sa, a suferit astfel prima înfrângere importantă în faţa legislativului de la Londra prin acest vot.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb