Merkel îl avertizează pe Johnson că un acord al Brexitului este foarte "improbabil"

D.I.
Internaţional / 8 octombrie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Cancelarul german Angela Merkel l-a avertizat marţi pe premierul britanic Boris Johnson că un acord al Brexitului se anunţă "extrem de improbabil", din cauză că Londra nu face alte propuneri cu privire la Irlanda, a declarat o sursă de la Downing Street, relatează AFP.

Cei doi au discutat la telefon - în timp ce la Bruxelles au loc negocieri dificile în vederea evitării unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) fără acord ("no deal") la 31 octombrie - despre baza unui proiect prezentat miercuri de Johnson.

Având în vedere ceea ce au discutat, un acord este "practic imposibil" - consideră Downing Street -, potrivit acestei surse.

"ÎNCĂ INSUFICIENT PENTRU A CONVIGE"

Contactat de AFP, Guvernul german a refuzat să facă vreun comentariu despre ceea ce au discutat Merkel şi Johnson.

Potrivit unei surse europene de la Bruxelles, "nu s-a mişcat nimic" în negocierile de luni, iar "modificările" operate de Londra până acum "nu schimbă mare lucru".

Astfel, proiectul Londrei "nu este încă suficient pentru a convonge" Bruxellesul, iar "în acest ritm nu vedem cum am putea fi pregătiţi pentru Consiliul" European de la 17-18 octombrie, a declarat altăsursă.

Ajuns la putere la sfârşitul lui iulie, Boris Johnson s-a angajat să scoată Regatul Unit din UE cu orice preţ la 31 octombrie, după două amânări anterioare, în pofida unei legi care-l obligă să ceară o amânare de trei luni în cazul în care nu se ajunge la un acord până la 19 octombrie, imediat după summitul european, prezentat drept al ultimei şanse.

În Regatul Unit circulă zvonuri potrivit cărora Boris Johnson vrea să ocolească legea, pe care s-a angajat cu toate acestea să o respecte, prin exploatarea unei eventuale falii sau cerând unui stat membru UE să se opună prin veto unei amânări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu mai vrea Brexit nimeni nici macar in UK... asa ca chestia a ajuns o marota si motic de scris ceva in plus in presa .. e tabu ... brexitu... iar clovnul va ajunge ori arestat ori pe lista de priministrii care s-au luptat cu morile de vant... :)

    1. America vrea brexitul si o sa aiba loc la sfarsitu lunii infrastructura este deja pregatita :)) personal cred ca anglia o sa sufere o perioada dar tot o sa fie mai castigata decat noi care o sa fim tot in Ue si tot degeaba

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb