Mesaj dur al consilierului lui Zelenski la adresa României, după incidentul cu drona

E.M.
Internaţional / 8 septembrie 2023

Mesaj dur al consilierului lui Zelenski la adresa României, după incidentul cu drona

Mihailo Podoliak, consilier la Preşedinţia ucraineană, a transmis vineri un scurt comentariu legat de controversa iscată de presupusa cădere pe teritoriul românesc a unei drone ruseşti, reproşând autorităţilor române, aşa cum sugerase în urmă cu câteva zile şi ministrul de externe Dmitro Kuleba, o atitudine prea precaută în legătură cu Rusia, informează news.ro.

"Desigur, nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia din cauza unei cutii metalice căzute pe un câmp românesc. Nu este cazul", afirmă Mihailo Podoliak după ce joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că România a informat alianţa despre fragmentele găsite în judeţul Tulcea, dar NATO nu are nicio dovadă că resturile de drone găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat lansat de Moscova împotriva României.

Podoliak acuză lipsa de reacţie şi spune că "Rusia îşi permite să folosească spaţiul aerian al României şi al altor vecini pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei pentru un singur motiv: pentru că există tăcere". Această afirmaţie vine pe fondul evenimentului din februarie 2023 când versiunea autorităţilor ucrainene, care susţineau că rachete ruse au traversat spaţiul aerian al României şi a fost contrazisă la Bucureşti.

Consilierul prezidenţial ucrainean sugerează României o atitudine mai curajoasă: "Poate că merită să articulezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spaţiu aerian?" - se întreabă retoric Podoliak, cu o doză de ironie. El sugerează Bucureştiului şi cum ar trebui să reacţioneze într-un astfel de caz: "De exemplu, prin declararea disponibilităţii de a doborî aceste rachete şi drone pe o anumită rază pentru a-ţi proteja graniţele".

Podoliak propune ca în zonele de frontieră să fie desfăşurare sisteme suplimentare de apărare aeriană ca un mijloc de a apăra şi Ucraina, şi ţările vecine ei. "În cele din urmă, punctul cheie este că este necesar să ajutăm Ucraina cât mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfăşurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va creşte semnificativ securitatea ţărilor care se învecinează cu Ucraina şi va limita capacităţile speculative şi provocatoare ale Rusiei", afirmă Podoliak.

Consilierul prezidenţial a încheiat întărind nota sarcastică: "Avem nevoie de acţiuni simple, nu de "tăcerea mieilor"...".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "Mesaj dur al consilierului lui Zelenski la adresa României",

    ce nesimtire crasa a banderistului,dupa ce Romania a facut

    sacrificii uriase, mai ales financiare ptr. Zelenskiland  

    Ăsta e obraznicul șef.

    Se crede berbec, dar e un biet batal. 

    Ia să-l verifice Zele că miroase și ăsta a coruption:) 

    Să-l "demisioneze" și să-i organizăm un sejur de vis la Mamaia în programul Litoralul pentru toți ucrainenii.

    Da,sa nu traiti!Ce altceva mai trebuie sa facem?

    zelenski = jegos obraznic.

    criminalii de americani i-au dat un deget, iar el arata pumnul si catre Romania dar si catre polonia. 

    in Romania nu da ordin itzic zelenski. inca fug de adevar ucrainienii, dar trebuie sa raspunda pentru mizeriile pe care le-au facut asupra comunitatii romanesti din ucraina, cat mai ales pentru avionul mig si elicopterul iar doborate in dobrogea.

    zelenski a facut un genocid urias cu cetatenii ucrainieni si va avea soarta lui ceausescu.  

    Tonul nu e potrivit, dar ce spune e corect: avem o clasa politica de lasi, inculti, cleptomani.

    1. asa e ai vazut ce las e iohannis? si cica vroia sa fie seful nato. pfff. pai polonia are coloane vertebrala noi suntem molusca. si stii ce fac acum??? bunklere pt populatia de l;a granita. baaaaii pai azi maine facem bunker e la bucuresti.

      MULTA SANATATE , TUTURORA !!! TREBUIE SA STITI MAI MULTE LUCRURI , DESPRE POPORUL ASTA CU CARE , DIN NEFERICIRE PENTRU NOI , SANTEM VECINI ..... S-AU NASCUT AGRESIVI , AU SANGE DE FIARE , SANT NEMILOSI DE FELUL LOR , MANDRII , DISPRETUITORI , PROFITORI ..... LACOMI SI ACAPARATORI ...... NU LE CONVINE DECAT ADEVARUL PE CARE AL SPUN EI , RESTUL E MINCIUNA ..... RELATIA DINTRE EI SI ROMANIA ??? AU PENTRU NOI , UN DISPRET SUPREM , COMBINAT CU SILA SI DEZGUST !!! DE CE ??? PENTRU CA EI ( SE CONSIDERA 1 IMPERIU , IN EUROPA ... ) ; AU O POPULATIE DE 60.000.000 de LOCUITORI .... POT RIDICA LA ARME , INTRE 1.500.000 si 2.000.000 de OAMENI ..... POATE , SI MAI MULTI DACA SE FORTEAZA ..... CE E ROMANIA , IN VIZIUNEA LOR ??? O NIMENEA DE TARA , CU O POPULATIE DE VREO 16.000.000 de LOCUITORI , SI CU O ARMATA MINUSCULA , de VREO 85.000 de OAMENI ..... DACA INTRA RUSII AICI ( CRED EI .... ) , NE OCUPA IN CATEVA ZILE , IN LIPSA INTERVENTIEI AMERICANO - OCCIDENTALILOR !!!! CU ALTE CUVINTE , SINGURA , ROMANIA NU E BUNA DE NIMIC ..... DAR , IN SCHIMB , E FOARTE BUNA PENTRU FOLOSUL FEMEILOR SI A COPIILOR LOR !!!!! PLUS , INCA 1 MILION DE ALTE AJUTOARE SI PRIVILEGII , PE CARE TARA NOASTRA , LE FACE NECONDITIONAT PENTRU EI ..... ASA CA .... NU E DE MIRARE CA NE CONSIDERA SERVITORII LOR ..... SI NU O TARA PE PICIOR DE EGALITATE CU EI ...... INTELEGETI , DE CE AU ATATA SILA DE NOI ???????? EI .... SANT 1 IMPERIU !!!!!!!!! ROMANIA ????????

    Ai nostri ,politicieni , s-au rusinat si au lasat capul jos.Promitem sa nu mai facem.Ce sefi imbecili avem.Doamna fereste,ce rusine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb