• "Aministie fiscală nu va exista cât voi fi eu ministrul finanţelor", susţine ministrul finanţelor, într-un interviu acordat ziarului BURSA
• CFR Marfă va fi privatizată până în martie 2011, iar Termoelectrica va fi lichidată
• Pensiile vor fi reduse cu 15%, nediferenţiat, mai puţin cele sociale şi cu păstrarea pensiei minime
• Interviul integral va fi publicat în "BURSA" de mâine
"Oamenii de afaceri trebuie să se mulţumească pentru că nu am crescut taxele şi să nu se aştepte la o relaxare fiscală"- acesta este mesajul ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, către mediul de afaceri, într-un interviu acordat, ieri, ziarului BURSA, după ce săptămâna trecută informaţii contradictorii au inundat presa acreditând ca inevitabilă creşterea TVA şi a cotei unice.
Măsurile dure de scădere a cheltuielilor bugetare, cu salariile, pensiile şi ajutorul de şomaj, care vor afecta milioane de oameni nu vor fi acompaniate de vreo scădere a fiscalităţii, măcar în ceea ce priveşte impozitul pe salarii sau a cotribuţiilor sociale.
În schimb, Sebastian Vlădescu sus-ţine că atât timp cât va fi ministrul finanţelor nu va exista în ţara noastră vreo amnistie fiscală. Răspunsul său vine la propunerea avansată sâmbătă de către afaceristul Dinu Patriciu, care argumenta că astfel s-ar întoarce aproape 18 miliarde de euro în ţară (sume aparţinând conaţionalilor noştri), bani care, după cum susţine, zac în băncile elveţiene.
Mâine publicăm integral, în ziarul BURSA, răspunsurile ministrului Finanţelor la întrebările cititorilor noştri: cum vor fi reduse cheltuielile bugetare, cum ar putea fi rentabilizate întreprinderile statului neviabile. Pentru două dintre ele, ministrul Finanţelor spune că Guvernul le-a hotărât soarta: CFR Marfă va fi privatizată până în martie 2011, iar Termoelectrica va fi lichidată.
1. Usurel,dle ministru Vladescu
(mesaj trimis de A.L. în data de 11.05.2010, 14:36)
Pe scurt, sunt convins ca in goana dupa resurse financiare veti face si pe scaraotchi in patru ca sa le obtineti de la contribuabili. Autorul opiniei a prezentat o solutie radicala de atragere la buget a unor resurse financiare, in prezent sifonate in bidoanele unor banci straine si transferate peste hotare. Este vorba de sumele din asigurari. In prezent afacerea respectiva a fost concesionata unor banci straine.Mare galanton cel care a propus ideea respectiva! Era bine sa-si concesioneze si functia!Propun instuirea unui monopol de stat privind incasarea tuturor categoriilor de asigurari care trebuie sa devina venit al statului! Inclus intr-un capitol separat al bugetului anual de stat. Repartizarea acestor sume pe judete se impune de la sineAceste sume nu vor fi utilizate pentru investitii! Ci exclusiv pentru toate categoriile de asigurai de stat. Deturnarea lor se va pedepsi aspru prin lege! 2.Un alt monopol de stat este acela de a colecta toate contributiile privat la pilonul II de pensii prin intermediul CEC Bank. Singura banca de stat existenta.In acest fel banii vor ramane in tara constituind depozite private care vor garanta existenta unor resurse financiare ce pot fi utilizate de stat. Din cumularea sumelor atrase prin cele doua monopoluri de stat rezulta cam 2,5-3 miliarde de euro anual,dle ministru. Bani care acum , repet pleaca din tara si nu mai revin! O sugestie in plus, solicitati BNR suspendarea pe doi ani a liberalizarii contului de capital! Masura prematura si imatura luata anii trecuti de BNR!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.05.2010, 19:22)
Amnistie, poate...