Mesajul oficialităţilor: Ziarul BURSA - un liant important şi necesar între mediul de afaceri şi autorităţi

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 noiembrie 2023



Mesajul oficialităţilor: Ziarul BURSA - un liant important şi necesar între mediul de afaceri şi autorităţi

English Version

"Ziarul BUSRA reuşeşte să aducă, la evenimentele sale, oameni importanţi din sectorul economic pe care statul român se bazează", a spus Florin Spătaru, care a transmis mesajul premierului Ciolacu Dan Drăgan: "Prin grupul editorial BURSA dorim să permanentizăm şi să facem auzite apelurile de proiecte pe care le lansăm, precum şi strategiile şi politicile energetice pe care le elaborăm la Ministerul Energiei" Cristian Popa, BNR: "Suntem interesaţi de existenţa unei prese economice puternice, dezvoltate, pentru că mecansimul de transmisie a politicii monetare funcţionează bazându-se pe dumneavoastră, pe diseminarea corectă, cinstită şi neutră a informaţiei"

Reprezentanţi ai celor mai importante companii din economia noastră, oficiali ai statului, diplomaţi, bancheri, investitori s-au reunit, marţi seara, în cadrul Galei BURSA, într-o atmosferă de înaltă ţinută, în cadrul căreia au fost premiate meritele excepţionale ale unora dintre antreprenori, s-au făcut bilanţuri, au fost transmise mesaje din partea autorităţilor, au concertat nume mari ale muzicii româneşti, evenimentul fiind o oportunitate de networking, dar şi un moment de relaxare, în care cei mai norocoşi s-au bucurat să fie câştigătorii extraşi din tombola organizată de noi.

În deschiderea sesiunii de alocuţiuni, Florin Spătaru, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, a transmis mesajul premierului Marcel Ciolacu, acesta felicitând ziarul BURSA şi pe reprezentanţii mediului de afaceri prezenţi în sală: "Felicit ziarul BURSA şi pe dumneavoastră, cei care sunteţi aici, pentru performanţa pe care o demonstraţi, pentru faptul că sunteţi un pilon principal al economiei româneşti! Ar fi important de verificat cât din PIB-ul ţării se găseşte acum, în această sală. Ziarul BUSRA reuşeşte să aducă oameni importanţi din sectorul economic pe care statul român se bazează. România trece prin momente de tranziţie. Anul trecut discutam aici şi vă propuneam un contract social. În acest an vă felicit că aveţi performanţă şi că ziarul BURSA vă va recompensa performanţa! Putem să spunem că, pe lângă măsurile fiscale şi de altă natură pe care le-am luat în 2023 pentru a putea trece peste aceste momente dificile, colaborarea dintre Guvernul României şi mediul de afaceri va continua. În 2023 vom avea creştere economică, în 2024 vom avea în continuare creştere economică, iar România trebuie să investească în mediul de afaceri. Parteneriatul dintre statul român şi sectorul antreprenorial trebuie să continue şi toate aceste măsuri care vor fi promovate - absorbţia banilor europeni, utilizarea bugetului de stat, alocarea unei sume importante din bugetul de stat în 2024 pentru investiţii - reprezintă fundamentul şi garanţia pe care statul român o dă pentru mediul de afaceri. Guvernul României va păstra aceleaşi canale de colaborare, de comunicare şi de identificare de soluţii cu mediul de afaceri".

De asemenea, ministrul Energiei Sebastian Burduja ne-a transmis mesajul său, prin intermediul domnului Dan Drădan, secretar de stat în ministerul de resort: "Consider că este deosebit de importantă deplina colaboare şi cooperare inclusiv cu grupul editorial BURSA, prin care dorim să permanentizăm şi să facem auzite intenţiile, apelurile de proiecte pe care le lansăm, precum şi strategiile şi politicile energetice pe care le elaborăm la Ministerul Energiei. Sunt bucuros că astăzi, alături de noi, sunt companii cu o puternică prezenţă în piaţă. Sunt convins că toate eforturile pe care Ministerul Energiei le-a făcut, le face şi le va face în această piaţă vor conduce la un preţ sustenabil al energiei electrice şi al gazelor naturale, care va fi în ajutoul companiilor ce desfăşoară o activitate economică. Totodată, trebuie să menţionăm partea de sustenabilitate, de transformare pe care domeniul economic o traversează - transformarea vechilor capacităţi de producţie din surse fosile în noi capacităţi energetice având la bază energia regenerabilă şi asigurarea unei rezilienţe a sistemului energetic la nivel naţional, prin continuarea programelor de dezvoltare a capacităţilor nucleare. Întărirea reţelei, precum şi asigurarea rezilienţei şi accesibilităţii unor noi capacităţi de producţie sunt foarte importante, iar toate măsurile şi contractele pe care Ministerul Energiei, prin PNRR, prin Fondul de Modernizare, le pune la dispoziţia participanţilor la piaţă au o valoare semnificativă". Dan Drăgan a subliniat că valoarea sumelor alocate pentru unele contracte în curs de implementare depăşeşte 2,5 miliarde euro, în acest moment, iar schemele aprobate şi apelurile care se lansează înseamnă încă 2 miliarde euro.

Ziarul BURSA a fost felicitat şi de reprezentantul Băncii Naţionale a României (BNR). Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a menţionat că mecansimul de transmisie a politicii monetare funcţionează bazându-se pe o presă economică neutră şi corectă: "Felicitări ziarului BURSA pentru că faceţi o treabă deloc uşoară, care pe noi ne ajută. Suntem interesaţi de existenţa unei prese economice puternice, dezvoltate, suntem direct interesaţi de acest lucru pentru că mecansimul de transmisie a politicii monetare funcţionează bazându-se pe dumneavoastră, pe diseminarea corectă, cinstită şi neutră a informaţiei. Nu stăm în turnul de fildeş, am avut ani dificili marcaţi de şocuri suprapuse, am avut un an cu o inflaţie mare, care nu a uşurat deloc lucrurile, însă educaţia financiară contează foarte mult - o facem şi noi, şi dumneavoastră, care contribuiţi la dezvoltarea pieţei de capital; nu doar la cea bursieră, ci şi la piaţa de capital bancar. Se spune că acolo unde este bine primit, capitalul curge mai uşor, iar dumneavoastră faceţi ca această curgere să fie cât mai lină, investitorii să fie cât mai bine informaţi. Ştim că informaţia ajută oamenii să ia cele mai bune decizii, iar dumneavoastră contribuiţi la înţelegerea corectă a legităţii economice. Formarea culturii financiar-bancare este importantă şi vă dorim să continuaţi pe acelaşi drum! Am şi un citat pentru dumneavostră, care spune aşa: «Economie de piaţă nu se poate fără ceea ce numim cultură de piaţă» (Mugur Isărescu, 2023). Asta cred şi eu - este nevoie de o diseminare corectă şi completă a informaţiilor. Sunteţi a patra putere în stat - personal, vă citesc constant, colegii mei vă citesc constant, ne preocupă piaţa de capital, eu investesc la bursă, ne orientăm după dumneavoastră, care aveţi o contribuţie critică la mecansimele de funcţionare a pieţelor financiare. Vă salutăm profesionalismul, iar colaborarea dintre BNR şi dumneavoastră este intensă".

Bursa de Valori Bucureşti este foarte activă în listarea multor IMM-uri, consideră Petr Koblic, preşedintele Federaţiei Burselor de Valori Europene (FESE) şi directorul general al Bursei din Praga, care a felicitat atât ziarul BURSA, cât şi piaţa noastră de capital: "Nu pot să nu menţionez cea mai mare tranzacţie care a avut loc anul acesta la BVB, respectiv una dintre cele mai mari tranzacţii din Europa, din ultimii anii - IPO-ul Hidroelectrica. Felicitări pentru BVB, pentru ministere, pentru reprezentanţii Depozitarului Central şi băncile care au decis să facă această tranzacţie pe piaţa locală. O astfel de tranzacţie de amploare ne ajută pe noi, reprezentanţii altor pieţe mici din Europa Centrală şi de Est, întrucât este un exemplu că poate fi făcută cu succes pe piaţa locală. Dacă ne uităm pe graficul ce arată evoluţia preţului şi volumul de tranzacţii, vedem un succes extraordinar al listării Hidroelectrica. Vă doresc multe tranzacţii precum aceasta în viitor şi sper că vă veţi bucura foarte curând de trecerea la statutul de piaţă emergentă".

În ceea ce priveşte relaţiile noastre economice cu alte ţări, Italia este al doilea partener comercial al României, conform Excelenţei Sale Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la Bucureşti, care a menţionat: "Ţara mea se bazează pe o cotă foarte importantă a exporturilor, care generează 35% din PIB-ul naţional. Avem un sistem de producţie extrem de diversificat, diferenţiat, inovator şi un model de afaceri flexibil, bazat pe IMM-uri integrate puternic în lanţurile de producţie, iar companiile româneşti susţin competitivitatea noastră. Italia a fost o prezenţă proeminentă pe piaţa României, pe scena economică, în ultimele decenii. Suntem al doilea partener comercial al ţării dumneavoastră, cu schimburi bilaterale de 20 de miliarde de euro. Peste 23.000 de companii cu capital italian sunt active în România. Suntem al patrulea investitor în România, ca valoare a investiţiilor, dar ne situăm pe primul loc după numărul de investiţii realizate. Avem, de asemenea, un lanţ industrial şi de producţie foarte bine integrat. Toate aceste date arată încrederea pe care au avut-o investitorii italieni în ţara dumneavoastră".

Pe piaţa financiară, băncile cu capital italian UniCredit şi Intesa Sanpaolo şi-au extins prezenţa în România, ceea ce reprezintă dovada încrederii în perspectivele economice, respectiv intenţia de a susţine creşterea României cu instrumente financiare adecvate, a mai spus Excelenţa Sa. Conform domniei sale, Ambasada Italiei la Bucureşti se implică în mod activ în susţinerea creşterii României şi încurajează companiile italiene să profite de oportunităţile oferite de această ţară.

Elias Wexler, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane, susţine că entitatea pe care o conduce are ca scop principal să susţină şi să ajute companiile româneşti să realizeze afaceri în SUA: "Suntem vocea principală pentru companiile româneşti în SUA, pe care le sprijinim cu toate informaţiile necesare, dar şi în procesul de atragere de capital, le găsim parteneri americani pentru dezvoltarea afacerilor, le ajutăm în distribuţie şi marketing". SUA au fost şi rămân un loc ideal pentru afaceri, cu oportunităţi pentru companiile româneşti, atrage atenţia sursa citată, care a conchis: "Un succes aici nu ajută doar în plan personal, ci şi în relaţia creată între România şi SUA. Chiar dacă majoritatea afacerilor sunt cele care vin din SUA în România, sper că în viitorul apropiat să vedem o inversare în această tendinţă şi multe companii din România să vină în SUA. Încurajez acest lucru".

Pentru ca un om de afaceri să fie de succes este nevoie ca el să aibă o stare de bine, opinează Cezarina Stamate, director de dezvoltare în cadrul Guinot Institut România: "Când facem business şi suntem într-un mediu antreprenorial, este importantă starea noastră de bine. Ca să performăm trebuie să ne simţim bine în propria piele. Ca să facem asta trebuie să avem griă de noi. La Institutul Guinot dezvoltăm foarte mult relaţia interumană cu clienţii noştri, aceştia provenind din medii foarte înalte şi susţinem pe mai departe dezvoltarea antreprenoriatului, a franciezi de toate felurile în România, prin crearea de parteneriate care să susţină o performanţă foarte mare şi a acestei industrii - a frumuseţii".

În cadrul Galei BURSA au fost premiate 25 de companii pentru rezultatele excepţionale obţinute în cursul acestui an din domenii precum piaţă de capital, energie, bănci, transporturi, turism, sustenabilitate, imobiliare. La finalul evenimentului, ziarul BURSA a oferit premii consistente, cu ajutorul partenerilor săi, premiul cel mare mai fiind o vacanţă de patru nopţi în Laponia, pentru doi adulţi şi un copil, în valoare de peste 6700 de euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Exceptinala gala Bursa! Cea mai buna gala din Romania! La multi ani ziarul Bursa!

    1. Felicitari Bursa!

    Felicitări Bursa!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb