Metroul ridică preţul apartamentelor cu 3000 de euro

C.P.
Companii #Imobiliare / 3 iunie 2010

Luna mai 2010 nu a adus schimbări semnificative pe piaţa imobiliară. Conform AnunturiParticulari.ro, proprietarii au scos la vânzare mai multe oferte faţă de luna trecută, iar în ceea ce priveşte preţurile, acestea fie au scăzut foarte uşor, fie s-au menţinut la aceleaşi cote.

Interesant de urmărit este evolutia preţurilor în ultimele 24 de luni, unde avem scăderi de 40%.

Numărul ofertelor, în creştere

Numărul de oferte scoase la vânzare a crescut în mai 2010 faţă de luna aprilie cu 6,4%. Din totalul de 2180 de apartamente, cele mai multe oferte au fost apartamentele de 2 camere. Acestea au cunoscut o creştere de 5,3% faţă de luna precedentă. Cea mai mare creştere de noi apariţii a fost înregistrată în cazul garsonierelor, de 12,8% faţă de aprilie 2010. Raportat la aceeaşi perioadă, numărul apartamentelor cu 3 camere a sporit cu 3,2%, iar numărul celor cu 4 camere, cu 7,2%.

Faţă de luna mai a anului trecut, oferta de apartamente scoase la vanzare a crescut cu 10%.

Preţurile, în stagnare

Primele cinci luni ale anului s-au incheiat fără modificări semnificative de preţ pe piaţa imobiliară.

În luna mai, preţul mediu al unei garsoniere a fost de 41.100 de euro, în scădere cu 3,7% faţă de luna precedentă. Preţul mediu pentru un apartament de 2 camere a fost de 67.100 de euro, iar pentru 3 camere a fost de 93.000 de euro. Acestea au înregistrat creşteri nesemnificative, de mai puţin de o jumătate de procent. Preţul mediu pentru 4 camere a fost de 114.000 de euro, într-o foarte uşoară scădere faţă de luna aprilie, de 0,53%.

Faţă de începutul anului, preţurile medii au înregistrat o scădere de 3% pentru apartamentele cu 1, 2 şi 3 camere. Pentru 4 camere preţul mediu a fost mai mic cu 8,5%, faţă de ianuarie 2010.

Scăderi semnificative faţă de anii trecuţi

În aceeaşi perioadă a anului 2009, preţul unei garsoniere era mai mare cu 9,5%. Pentru apartamentele de 2 camere, preţul mediu solicitat îl depăşea pe cel actual cu 4,5%. Pentru 3 camere se solicită un preţ mai mare cu 5,8%, iar un apartament cu 4 camere avea în medie un preţ mai mare cu 17,6% raportat la cel actual.

Cât costă metroul în Bucureşti?

Nu există o reţetă după care se stabileşte preţul unei proprietăţi. Există o valoare medie, iar în funcţie de diversele criterii pe care le îndeplineşte sau nu o proprietate, preţul creşte sau scade.

Un criteriu esenţial pentru orice cumpărător este zona, cu facilităţile aferente. De cele mai multe ori, apropierea de o staţie de metrou, de un parc sau de un alt punct de interes, poate face ca preţul să crească.

AnunturiParticulari.ro a făcut o analiză a două zone ale Bucureştiului, 13 Septembrie şi Tineretului, ce se diferenţiază prin existenţa sau nu a unei staţii de metrou. În prima dintre cele două zone analizate preţul mediu actual pentru o garsonieră este de 46.700 de euro, pe când în cea de-a doua avem un preţ mediu 49.800 de euro. Diferenţa de 3.100 de euro este dată de apropierea de staţia de metrou.

Pentru un apartament cu 2 camere situat în zona 13 Septembrie preţul mediu solicitat este de 84.500 de euro. În zona Tineretului pentru un apartament similar se solicită 87.400 de euro. Diferenţa dintre cele două preţuri medii, de 2.900 de euro, se datorează aceluiaşi factor, metroul, de care beneficiază zona Tineretului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb