MFE lansează ghidurile pentru proiecte în sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului

R.J.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 aprilie 2016

MFE lansează ghidurile pentru proiecte în sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat astăzi Ghidurile solicitanţilor pentru sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului şi calitatea aerului, cu un buget total de 654 milioane de euro, reprezentând 5,5% din alocarea totală aferentă programului, de 11,98 miliarde euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Ghidul pentru sectorul gestionării deşeurilor vizează reducerea numărului depozitelor neconforme şi creşterea gradului de pregătire pentru reciclare a deşeurilor în România (obiectivul specific 3.1), iar bugetul apelului este de aproximativ 352 milioane euro. Solicitanţii eligibili sunt Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară constituite la nivelul judeţelor (prin Consiliile Judeţene) şi Primăria Municipiului Bucureşti, se arată în comunicat.

Prin intermediul acestui program vor fi finanţate proiecte fazate privind dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor la nivel judeţean în valoare de circa 282 milioane euro, dar si proiecte noi privind dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor pentru acele judeţe care nu au reuşit să obţină finanţarea în perioada 2007-2013.

Tipul apelului este pe bază de listă de proiecte prioritare sau preidentificate, fiind promovate investiţiile pentru consolidarea capacităţii de reacţie a instituţiilor cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă, în caz de dezastre, pentru a diminua pierderile umane şi materiale.

Proiectele promovate urmăresc în special dotarea cu echipamente de intervenţie de tip multi-risc şi crearea unor baze de pregătire profesională. Depunerea acestora se va putea realiza în perioada 25 aprilie 2016 - 1 februarie 2017.

Bugetul apelului este de peste 47 de milioane de euro, solicitanţii eligibili fiindInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi instituţiile aflate în subordine, sau instituţii specializate care pot interveni pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă specifice, numai în parteneriat cu IGSU.

"Se promovează investiţiile pentru consolidarea capacităţii de reacţie a instituţiilor cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă, în caz de dezastre, pentru a diminua pierderile umane şi materiale. Proiectele promovate urmăresc în special dotarea cu echipamente de intervenţie de tip multi-risc şi crearea unor baze de pregătire profesională", precizeză sursa dată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb