Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a semnat astăzi acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanţarea proiectului de prevenire şi reducere a poluării din spaţiul rural din România, potrivit unui comunicat al ministerului.
Noul proiect are ca obiective consolidarea capacităţii României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creşterea gradului de conştientizare referitor la impactul asupra mediului şi adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce şi preveni poluarea. Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani.
"E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanţare cu domnul ministru Barna Tanczos, amândoi fiind bine familiarizaţi cu domeniul rural şi cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziţia către o economie verde se face pe toate domeniile şi subdomeniile aferente, iar funcţia de monitorizare, aşa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă" , a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.
"Agicultura rămâne o sursă principală de poluare a mediului în zonele rurale din România, afectând calitatea solului, a apei şi a aerului şi, în cele din urmă, sănătatea cetăţenilor şi a mediului înconjurător. Sectorul agricol este, de asemenea, a doua cea mai mare sursă de emisii de gaze cu efect de seră din ţară, împiedicând eforturile României de a-şi îndeplini cu succes obiectivele de reducere a schimbărilor climatice", a declarat Anna Akhalkatsi, manager de Ţară al Băncii Mondiale în România.
Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe o perioadă de 5 ani, data limită de tragere a împrumutului este 30 iunie 2028. Costul total al proiectului va fi de 60 mil. EUR şi va fi finanţat în proporţie de 100% din împrumut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.04.2023, 14:08)
O picatura intr-un ocean. Pe deasupra e si imprumut...