Micii benzinari aşteaptă creşterea euro pentru a-şi vinde afacerile

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 16 august 2007

Micii benzinari aşteaptă creşterea euro pentru a-şi vinde afacerile

Micii benzinari care mai activea­ză pe piaţa carburanţilor din România aşteaptă aprecierea euro în raport cu leul pentru a-şi vinde afacerile către marile companii de profil şi estimează că acest lucru ar putea să se întâmple din toamnă.

"Din această primăvară până în prezent, o singură benzinărie particulară, din judeţul Giurgiu, a fost achiziţionată de compania LukOil. Benzinarii independenţi, aştea­ptă toamna pentru a efectua noi tranzacţii, întrucât se aşteaptă o creştere a cotaţiilor dolarului şi ale euro şi ajustări de preţuri pe această piaţă", a declarat, ieri, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari (ABP), Ion Tache, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, investiţia într-o benzinărie poate depăşi un milion de euro. "Se poate ajunge chiar şi la un milion şi jumătate de euro, dacă benzinăria are şi servicii conexe, cum ar fi parcări sau spălătorii", a arătat Tache.

Preşedintele ABP a mai spus că, deşi în primăvară circa 11-12 proprietari de benzinării independente îşi anunţaseră intenţia de a scoate la vânzare staţiile, în prezent, numărul acestora s-a redus la nouă. "Cu siguranţă, din toamnă vor vinde mai mulţi, pentru că fiecare dintre marile companii are interes să-şi crească cota de piaţă pe segmentul distribuţiei de carburanţi", consideră Tache.

Reprezentantul benzinarilor particulari a precizat că, în prezent, există citeva sute de benzinării în România care nu aparţin marilor companii petroliere. Tache este de părere că, pe lângă achiziţia de benzinării particulare, companiile se vor orienta şi spre construirea de noi benzinării, întrucât cele existente în prezent nu sunt suficiente pentru a acoperi cererea de pe această piaţă.

În urmă cu două luni, directorul general MOL România, Zsolt Szalay, declara, pentru NewsIn, că MOL intenţionează să achiziţioneze mai multe benzinării independente, pentru a-şi creşte cota de piaţă la 20%. MOL România are, în prezent, un număr de 121 benzinării.

Petrom deţine în România circa 600 de benzinării, LukOil operează o reţea de aproximativ 300 de staţii, iar Rompetrol are circa 350 de benzinării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb