Micii investitori au subscris până acum 31% din tranşa ce le este destinată în oferta Agricover

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 12 mai 2023

Micii investitori au subscris până acum 31% din tranşa ce le este destinată în oferta Agricover

Micii investitori au subscris 26,3 milioane de acţiuni în oferta Agricover Holding, echivalentul a 31,6% din tranşa ce le este destinată, de 10% din toate acţiunile ce sunt scoase la vânzare, conform datelor unei case de brokeraj.

Preţul de subscriere este de 0,5 lei pe titlu, astfel încât valoarea subscrierilor se ridică la circa 13,15 milioane de lei. Subscrierea minimă pentru investitorii de retail este de 1.000 de acţiuni, echivalentul a 500 de lei. Preţul final al operaţiunii de piaţă va fi dat de instituţionali, care pot subscrie la orice preţ mai mic sau egal cu 0,5 lei, pasul de preţ fiind de 0,01 lei. Subscrierile instituţionalilor, cum sunt fondurile de pensii şi fondurile de investiţii nu sunt publice.

Operaţiunea de piaţă, ce a debutat în data de 4 mai şi se va încheia în data de 16 mai, constă în vânzarea a cel mult 833,3 milioane de acţiuni Agricover, între care aproape 277,8 de milioane vor fi acţiuni noi, 151,2 milioane de acţiuni sunt deţinute de BERD şi 404,3 milioane de acţiuni sunt deţinute de Jabbar Kanani, fondatorul şi acţionarul majoritar al companiei. Investitorilor de retail le este destinată o porţie de 10% din ofertă, restul de 90% fiind pentru instituţionali, ceea ce arată că oferta a fost croită în principal pentru această categorie de investitori.

Conform prospectului de listare, fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea strategiei de creştere a Grupului. "Fondurile nete obţinute în cadrul ofertei din vânzarea acţiunilor noi vor fi utilizate după cum urmează: (a) aproximativ 80% din fonduri vor fi transferate către Agricover Credit cu scopul de a diversifica structura de finanţare a acesteia şi de a susţine creşterea organică; (b) aproximativ 20% din fonduri vor fi utilizate pentru a finanţa oportunităţi de creştere externă prin tranzacţii de fuziuni şi achiziţii. Până la identificarea unor ţinte adecvate de fuziuni şi achiziţii, aproximativ 20% din fonduri vor fi utilizate pentru a finanţa dezvoltarea altor filiale ale Grupului, inclusiv Agricover Technology şi Agricover Credit, în cadrul unor facilităţi de credit intragrup neangajate", se arată în prospectul de listare.

Grupul a fost înfiinţat în anul 2000 de către antreprenorul local, Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit un investitor instituţional important în Agricover Holding SA, care deţine în prezent 12,73% din capitalul social al companiei.

Grupul are două segmente principale de activitate: distribuţia de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution SA (Agribusiness) şi finanţarea specializată pentru fermieri, asigurată de o instituţie financiară nebancară, Agricover Credit IFN SA (Agrifinance). Cele două segmente generează împreună majoritatea veniturilor şi rezultatelor operaţionale ale Grupului. În prezent, Jabbar Kanani deţine 87,27% din Agricover Holding.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Putin...31% si mai sunt 2 zile

    1. Mai sunt 1 zi jumate de fapt. Oferta se incheie pe 16 la ora 12:00

      Ce atata graba? Mai bine asteptam cand se listeaza data viitoare, nu?

    Pare ca s'au mai terminat banii de pacanit pe bevebica. S'au dus suprasubscrierile de alta data.

    1. nush ce sa zic nea pro’ anii trecut m-am rugat in genunchi de brokeri sa ma lase la pp-uri, da erau doar pt jmekeri, acum unii dintre jmekeri sunt fraieri, nu doarca au luat teapa la ppurile in cauza, dar a trebuit sa ia si vivre sau alte balarii

    Agricover nu este o companie pentru investitorii retail pe BVB. Decat sa aruncati banii aiurea in promisiunile Tradeville - ei se ocupa de segmentul retail, acel Tradeville care va impins Vivre, cumparati SNP de acesti bani sau subscrieti la tezaur. Orice suma aruncata in Agricover la moment va avea randamente negative urmatoarele 12 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb