Microsoft a lansat patch-ul pentru vulnerabilitate din Exchange

S.B.
Miscellanea / 9 martie 2021

Microsoft a lansat patch-ul pentru vulnerabilitate din Exchange

Noi informaţii despre enormul hack realizat pe baza problemelor de securitate din software-ul pentru serverele proprii de email, Exchange, scot la lumină faptul că Microsoft a subestimat grav implicaţiile şi a lansat patch-ul foarte târziu, informează news.ro.

Microsoft a aflat despre problemele de securitate exploatate recent de hackerii chinezi încă din ianuarie, susţin experţii în securitate. Patch-ul a fost lansat abia pe 2 martie.

Devcore, compania de securitate care a descoperit problema, a notificat Microsoft pe 5 ianuarie. Pe parcursul următoarelor săptămâni, alte companii de securitate, printre care Volexity, Dubex şi Trend Micro emit avertizări cu privire la aceeaşi vulnerabilitate.

După ce a creat patch-ul, se pare că Microsoft nu a considerat problema suficient de gravă pentru a-l şi livra de urgenţă. În schimb, l-a programat pentru 9 martie, data la care urmau să fie livrate mai multe update-uri pentru produsele companiei.

Apoi, cei de la Microsoft se răzgândesc şi lansează, pe 2 martie, patch-uri pentru patru probleme de securitate din Exchange. Informaţia ajunge în presă trei zile mai târziu, când se estimează deja că doar în Statele Unite au fost compromise peste 30.000 de companii private şi instituţii de stat.

Între timp, situaţia a escaladat. Numărul victimelor a trecut de 60.000, iar vulnerabilităţile sunt exploatate şi de alte grupări de hackeri pe lângă chinezii de la Hafnium.

Hackerii folosesc acum vulnerabilităţile nereparate, acolo unde nu a fost încă instalat update-ul, pentru a ataca entităţi şi din alte regiuni. Pe lista victimelor se află acum şi Autoritatea Europeană pentru Bănci, care a trebui să-şi oprească serverele pentru a evalua pagubele.

Afectate de aceste probleme de securitate sunt serverele locale (self hosted), care folosesc soluţia Exchange de la Microsoft. Instalarea patch-urilor emise săptămâna trecută ar trebui să fie o prioritate pentru toate companiile care o folosesc, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb