Miele Tehnica se extinde în perioada 2017 - 2018

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 6 octombrie 2016

Miele Tehnica se extinde în perioada 2017 - 2018

Germanii de la Miele, care deţin o fabrică de componente electronice la Feldioara, au încheiat 2015 cu afaceri de 40 de milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, iar pentru acest an se aşteaptă la o creşetere cu 20%.

Reprezentanţii companiei susţin: "În acest an numărul angajaţilor a crescut, pe de o parte ca urmare a creşterii activităţii din aria de producţie. Pe de altă parte, departamentul de Software Development nou-creat a reprezentat, la rândul său, o sursă a creşterii numărului de angajaţi. În moment avem 230 de angajaţi, iar pentru anul viitor anticipăm o creştere medie de 15%, comparabilă cu cea înregistrată anul acesta. Pe termen mediu, pentru următorii trei-patru ani, prognozăm o creştere anuală medie de 15% în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. Desigur că această prognoză este corelată cu o serie de planuri de noi investiţii. Investiţiile previzionate sunt gândite de principiu pentru perioada 2017-2018 şi vizează extinderea de capacităţi. În mod evident, planurile de extindere vor fi corelate cu strategia de dezvoltare a companiei şi depind de evoluţia pieţei de electrocasnice care, conform estimărilor noastre, în următorii trei ani, va continua să înregistreze creşteri de circa 10% pe an".

Construcţia fabricii Miele Tehnica a început la sfârşitul anului 2008, pe un teren de 13,4 hectare în parcul industrial Feldioara-Hălchiu. Din 2008 şi până în prezent, Miele a investit la Braşov 34 de milioane de euro, facilităţile şi tehnologia disponibile acum în cadrul companiei fiind de cel mai înalt nivel. Numai în ultimii doi ani valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2 milioane de euro.

"Foarte îmbucurător este faptul că cifra de afaceri a companiei noastre crescut în mod constant în cei 7 ani de activitate, cu aproximativ 15 % de la an la an. De asemenea, numărul angajaţilor a avut o progresie comparabilă cu cifra afacerilor anuale. Considerăm această creştere ca fiind una sustenabilă, ce ne-a permis menţinerea şi chiar creşterea nivelului de calitate şi productivitate pe tot acest parcurs".

În plin proces de recrutare

În acest moment principala nevoie privind angajările vine dinspre aria de producţie, unde Miele este în plin proces de recrutare de personal (operatori producţie). Oficialii companiei precizează: "Având în vedere dezvoltarea industrială a Braşovului din ultima perioadă devine o provocare, mai cu seamă că pentru noi e foarte importantă calitatea şi în procesul de selecţie punem accent pe flexibilitate, atenţie la detalii, dorinţa de învăţate şi dezvoltare. Experienţa în domeniu nu este necesară, întrucât noi îi ajutăm pe noii colegi să obţină calificările necesare prin formare la locul de muncă. Pentru poziţii de specialişti reuşim să găsim angajaţi fără foarte mari dificultăţi, lucru care nu poate decât să ne bucure şi să ne confirme că avem un bun brand de angajator. O provocare constantă vine dinspre piaţa de dezvoltare software, domeniu extrem de competitiv, cu numeroase opţiuni pentru programatori. Pentru a ne asigura continuitatea şi performanţa, ţintim, desigur, menţinerea nivelului fluctuaţiei cât mai jos şi urmărim să menţinem colaborări pe termen lung cu angajaţii noştri. Într-o piaţă extrem de dinamică, pentru retenţia angajaţilor contează atât un pachet de beneficii competitiv şi atractiv, precum şi mediul, cultura din cadrul organizaţiei".

Bonusuri de obiectiv şi de comportament

Germanii de la Miele Tehnica au implementat un sistem de management al performanţelor care se aplică tuturor categoriilor de angajaţi, iar aceştia primesc bonusuri pentru îndeplinirea obiectivelor şi pentru comportamentul etalat.

Miele Tehnica a fost fondată în 2008 şi este parte a firmei Miele, Germania. La Braşov, cei 230 de angajaţi produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele. Compania, fondată în 1899, are sediul central al companiei în Gutersloh, Westfalia, Germania şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, Romania, Cehia şi China.

În anul financiar 2014/2015, la nivel global, Miele a atins cele mai mari cifre din istoria sa, atât în ceea ce priveşte nivelul vânzărilor cât şi în privinţa numărului de angajaţi. Astfel, pentru acest interval cifra de afaceri raportată a fost de 3,49 miliarde de euro, ceea ce este echivalentul unei creşteri de 8,3 % faţă de anul financiar anterior. Numărul de angajaţi la nivelul întregului grup este de 17.750 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb