ZIARUL BURSA

06 octombrie 2016
Ediţia din 18.09.2024
Cuvântul de ordine pentru aur: păstrare

POLEMICI CORDIALE / BANCA NAŢIONALĂ SUB DICTATUL LEGII Cuvântul de ordine pentru aur: păstrare

ADRIAN VASILESCUBănci-Asigurări / 6 octombrie 2016

Ziarul "Bursa", în ediţia de marţi, a găzduit un interviu cu Lucian Isar. Au consemnat: Emilia Olescu şi Ancuţa Stanciu. Prima întrebare: "Adrian Vasilescu susţine că, în perioada crizei, Banca Naţională ar fi încălcat grav legea dacă ar fi gajat aurul ţării, contractând un credit de la Banca Reglementelor Internaţionale, aşa cum spuneaţi că ar fi trebuit să facă. Cum răspundeţi?"

Răspunsul a venit în două părţi. La prima parte nu mă aşteptam!

Scandal pe piaţa de turism

Scandal pe piaţa de turism

ADELINA TOADER, EMILIA OLESCUCompanii / 6 octombrie 2016

Actualizare 17:45

Compania de călătorii EXIMTUR informează că deţine poliţa de asigurare cu nr. I 46026, valabilă până la data de 17.08.2017, şi licenţa de turism cu nr. 1191/20.10.2011, se precizează într-un comunicat trimis redacţiei.

-----------

Un nou scandal a izbucnit în sectorul turismului, după ce, luni, Autoritatea Naţională de Turism (ANT) a publicat o listă cu 1.384 de agenţii care ar fi rămas fără licenţă de funcţionare pentru că nu ar fi prezentat poliţa obligatorie de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului.

Explozia din Istambul (Sursă foto: Twitter)

Explozie lângă aeroportul Ataturk din Istambul

G.F.Internaţional / 6 octombrie 2016

Actualizare 19:20

Cel puţin zece persoane au fost rănite, una fiind în stare critică, în urma exploziei produse astăzi în Istanbul, afirmă surse citate de cotidianul Hurriyet.

Actualizare 17:00

Bilanţul provizoriu al exploziei din Istambul este de cinci răniţi, dintre care unul în stare gravă, a anunţat CNN Turk.

Potrivit guvernatorului Istanbulului, Vasip Sahin, bomba ar fi fost amplasată pe o motocicletă şi a explodat în apropierea unei maşini.

---------

O explozie puternică, a avut loc, astăzi, lângă aeroportul Ataturk din Istambul. Potrivit primelor informaţii, preluate din presa locală explozia a fost cauzată de un atac cu maşină capcană. Deflagraţia s-a produs în apropierea unei secţii de poliţie de lângă aeroport transmite Digi 24.

Klaus Iohannis

IOHANNIS: "L-am rugat pe procurorul general să ia toate măsurile pentru mai multă celeritate în cercetări"

Cristina BratuPolitică / 6 octombrie 2016

Actualizare 14:35 ANR salută solicitarea lui Iohannis adresată Parchetului privind clarificarea evenimentelor din decembrie 1989

Alianţa Noastră România salută insistenţa cu care preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parchetului General celeritate în clarificarea evenimentelor din decembrie 1989, se precizează într-un comunicat al partidului trimis redacţiei.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că a avut o întâlnire cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi i-a cerut să rezolve cu celeritate marile dosare. Şeful statului a precizat că Mineriadei şi Revoluţiei trebuie să ajungă în instanţă, iar cei responsabili pentru evenimentele de atunci trebuie să "plătească".

Eugen Tomac (Sursă foto: Facebook)

EUGEN TOMAC (PMP): "Guvernul vinde, prin licitaţie publică cu strigare, dosarul Rompetrol de la DIICOT"

G.F.Companii / 6 octombrie 2016

În timp ce un fost ministru de finanţe era chemat la audieri la DIICOT într-un dosar privind Rompetrol, Guvernul a semnat un memorandum pentru vânzarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat la mai multe companii, inclusiv vânzarea unui pachet de acţiuni de 26,7% la Rompetrol, a precizat preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, pe contul său de Facebook.

Fondul Proprietatea vinde Petrom, aproape la fel de prost ca statul, în 2004

Fondul Proprietatea vinde Petrom, aproape la fel de prost ca statul, în 2004

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 6 octombrie 2016

Actualizare 10:40

Potrivit Directivei privind Prospectul (implementată în totalitate în legislaţia românească), este obligatoriu ca preţul maxim să fie menţionat în prospect, transmite Fondul Proprietatea.

Actualizare 10:10

Subscrierile pot fi făcute începând cu data de 6 octombrie 2016 şi până la data de 13 octombrie 2016 inclusiv, respectiv timp de 6 (şase) Zile Lucrătoare ("Perioada de Ofertă").

----

Fondul Proprietatea a scos la vânzare un pachet de 6,4% din "Petrom", la un preţ maxim de 0,244 lei/unitate (0,0546 euro), după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aprobat, ieri, prospectul de ofertă.

Lucian Croitoru

OPINII BNR / LUCIAN CROITORU: "Faptul că Uniunea Europeană nu este şi o uniune politică reprezintă un pericol pentru sustenabilitatea organizaţiei"

Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2016

Sunt multe rute pe care sutenabilitatea Uniunii poate fi pusă în pericol, principala rută fiind aceea că Uniunea nu este şi o uniune politică, din care să derive, în mod democratic o uniune fiscală şi orice altă uniune de care Uniunea Europeană are nevoie, a scris economistul Lucian Croitoru pe site-ul www.opiniibnr.ro.

Raluca Prună

Angajaţii din Penitenciarul Colibaşi solicită demisia ministrului Justiţiei

George ForcoşPolitică / 6 octombrie 2016

Angajaţii din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează, astăzi, în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, se precizează într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Piperea, Rominsolv: "RADET pierde 20 de milioane de euro pe an, din cauza infrastructurii învechite"

RADET A INTRAT ÎN INSOLVENŢĂ Piperea, Rominsolv: "RADET pierde 20 de milioane de euro pe an, din cauza infrastructurii învechite"

ADINA ARDELEANUCompanii / 6 octombrie 2016

Actualizare

Executivul a creat, ieri, printr-o Ordonanţă de urgenţă, un mecanism financiar prin care se stabileşte că sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenţei de preţ pentru producerea energiei termice în sistem centralizat ajung la furnizorul de combustibil, se menţionează într-un comunicat al Guvernului.

---------

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea de intrare în insolvenţă a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), administrator judiciar fiind desemnat provizoriu Rominsolv SPRL.

Băncile din zona euro împrumută masiv dolari de la BCE

V.R.Jurnal de criză / 6 octombrie 2016

Nouă bănci din zona euro au împrumutat, ieri, 2,8 miliarde de dolari printr-o facilitate de urgenţă oferită de Banca Centrală Europeană (BCE), aceasta fiind una dintre cele mai mari accesări săptămânale înregistrate după criza financiară, în condiţiile în care problemele de la "Deutsche Bank" AG şi noile reglementări introduse de autorităţile americane au făcut mai dificilă obţinerea de finanţare în dolari de pe piaţă, conform Reuters.

Alegeri, faza pe semnături!

Alegeri, faza pe semnături!

OCTAVIAN DANPolitică / 6 octombrie 2016

Partidele noi se află în plină febră a strângerii de semnături, vitale pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 6 octombrie 2016

Internaţional / 6 octombrie 2016

Producţia industrială din Suedia a înregistrat o scădere masivă neaşteptată în august 2016, cu o rată lunară de 4,1%, după un avans de 1,5% în luna precedentă, iar declinul anual a fost de 4,8%, după o creştere de 5,5% în luna anterioară.

"Air Berlin" negociază o fuziune cu "TUIfly"

"Air Berlin" negociază o fuziune cu "TUIfly"

V.R.Internaţional / 6 octombrie 2016

Compania aeriană germană neprofitabilă "Air Berlin" ar putea fuziona divizia sa de turism cu "TUIFly" - operaţiunile de transport aerian derulate de grupul de călătorii TUI -, ceea ce ar putea fi un pas important spre restructurare.

Spania a cumpărat primul elicopter H215

Spania a cumpărat primul elicopter H215

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 6 octombrie 2016 /

Forţele aeriene ale Spaniei au recepţionat primul elicopter H215, comandat în iulie 2016 de Ministerul spaniol al Apărării, prin intermediul Agenţiei NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA).

UCPR: "Producătorii de ouă, în prag de faliment"

C.I.Companii / 6 octombrie 2016 /

Fermierii din România protestează ferm faţă de concurenţa neloială cu ouă din Polonia şi solicită autorităţilor abilitate din România să notifice Polonia şi Comisia Europeană, întrucât acest fenomen duce la falimentul fermelor din România,...

BVB Deal-uri cu 2,37% din Banca Transilvania

GEORGE FORCOŞPiaţa de Capital / 6 octombrie 2016

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de ieri, de două tranzacţii de tip "deal" realizate cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), în valoare de 207,7 milioane lei, sumă ce reprezintă 89,9% din...

Miele Tehnica se extinde în perioada 2017 - 2018

Miele Tehnica se extinde în perioada 2017 - 2018

OVIDIU VRÂNCEANU Companii / 6 octombrie 2016

Germanii de la Miele, care deţin o fabrică de componente electronice la Feldioara, au încheiat 2015 cu afaceri de 40 de milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, iar pentru acest an se aşteaptă la o creşetere cu 20%.

REVISTA PRESEI 06.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 6 octombrie 2016

ADEVARUL 

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de insolvenţă a RADET

Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea de insolvenţă depusă de către conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi a desemnat ca...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo