SIBEX Cotaţia futures a aurului şi-a continuat căderea

D.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 octombrie 2016

La Sibex, prima jumătate din cea de-a treia şedinţă a săptămânii a adus numai 10 contracte futures, cu o valoare echivalentă de 34.424 lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime, după ce şi primele două şedinţe ale săptămânii au fost modeste. În contextul dat nici un produs nu se făcea remarcat. Derivatul pe preţul aurului, pe scadenţa octombrie, având simbolul GOLD 16J totaliza 8 contracte, încheiate pe fondul continuării căderii abrupte a cotaţiei. Participanţii estimau preţul unei uncii la 1271 dolari, în scădere cu 39,8 dolari faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1], calculat de ATHEXClear la 1310,8 USD. Comparativ cu nivelul stabilit marţi, preţul futures de la Sibiu al aurului pierdea 18,2 dolari. Pe plan extern, în prima jumătate a anului, metalul nobil a înregistrat cea mai bună performanţă din aproape 40 ani, în contextul în care dobânzile de referinţă la nivel global s-au situat la minime record şi pe fondul incertitudinii politice de după votul britanicilor pentru ieşirea din UE, elemente care au stimulat cererea pentru active de siguranţă. Însă acum, odată ce a apărut perspectiva ridicării dobânzilor de referinţă şi a reducerii stimulentelor economice, strălucirea aurului pare să pălească, acesta coborând miercuri, sub pragul de 1300 USD/uncie pentru prima dată din iunie. Astfel, întrebarea care persistă pe buzele investitorilor/speculatorilor de pretutindeni este dacă povestea de succes a aurului din acest an a ajuns la sfârşit.

În afara derivatului pe aur, se mai observa un contract pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa decembrie şi unul pe cursul euro/yen japonez, acelaşi termen. Moneda britanică era cotată la 1,2720 USD, în minus cu 0,56% faţă de "start of day price" (1,2791 USD). Euro valora 115,30 yeni, în minus cu 0,23% comparativ cu "start of day price" (115,57 USD).

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb