"NN Group" oferă 2,4 miliarde europentru preluarea "Delta Lloyd"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2016

"NN Group" oferă 2,4 miliarde europentru preluarea "Delta Lloyd"

Compania de asigurări "NN Group" NV, cea mai mare din Olanda după capitalizarea bursieră, a lansat, ieri, o ofertă nesolicitată de preluare a rivalei locale "Delta Lloyd" NV, propunând un preţ de 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) în numerar.

Oferta evidenţieză modul diferit în care a influenţat cele două companii introducerea reglementărilor Solvency II, privind capitalul. Noile norme europene au determinat companiile de asigurări să-şi analizeze participaţiile pe care le deţin şi eventual să le vândă pentru consolidarea capitalului. Acţiunile NN au urcat cu aproape 20% în ultimii doi ani, însă cele ale "Delta Lloyd" au scăzut cu 71%. "Delta" a emis acţiuni noi în două rânduri ca să-şi majoreze capitalul.

"NN Group" a anunţat că oferă 5,30 euro pentru o acţiune "Delta", cu 29% mai mult faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de marţi, respectiv cu 53% peste media ultimelor trei luni.

"Până acum, board-ul Delta Lloyd nu a acceptat invitaţia NN Group de a discuta propunerea sa şi de a negocia tranzacţia recomandată", a informat NN.

Directorul executiv al NN, Lard Friese, a declarat: "Credem că este o decizie logică să realizăm o consolidare a pieţei asigurărilor din Olanda, printr-o combinare a afacerilor NN Group şi Delta Lloyd, într-un mod în care să beneficieze ambele companii şi acţionarii lor". Potrivit lui Lard Friese, dacă tranzacţia va avea loc, entitatea combinată va deveni liderul pieţei asigurărilor, bancare şi a gestionării activelor, beneficiind de reducerile de costuri.

"ING Group" a finalizat în luna aprilie vânzarea acţiunilor NN, fosta sa divizie de asigurări, aşa cum i-a impus Comisia Europeană. ING a fost salvată de statul olandez după criza financiară din 2008 cu un ajutor de stat de 10 miliarde de euro în schimbul căruia Comisia Europeană i-a cerut să facă unele restructurări, printre care şi vânzarea activităţilor de asigurări.

"Delta Lloyd" a informat, ieri, că va uni operaţiunile sale din Olanda cu cele din Belgia, tranzacţie care îi va îmbunătăţi capitalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb