Elena Udrea va candida ca independent la alegerile parlamentare

Ziarul BURSA #Politică / 6 octombrie 2016

Elena Udrea va candida ca independent la alegerile parlamentare

Fostul ministru Elena Udrea a anunţat, ieri, că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie. Anunţul a fost făcut la sediul instanţei supreme, unde s-a desfăşurat un termen în dosarul "Gala Bute", potrivit Agerpres.

Elena Udrea a spus: "Cred că, în logica a ceea ce am făcut eu ca om politic, cu bune şi cu rele, am obligaţia să candidez la aceste alegeri. Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Sunt un om politic care îmi asum tot ce am făcut, am vorbit întotdeauna şi despre lucrurile ascunse care se întâmplă cu clasa politică, am vorbit şi despre finanţarea partidelor, despre relaţia obscură dintre partide şi mediul de afaceri. Nimeni nu a vrut să asculte ani de zile. Acum se prefac cu toţii că nu au ştiut, alţii îşi pun ipocriţi mâna la ochi. Cred că este nevoie de oameni politici, într-o clasă politică timorată, slabă, cum nu a fost niciodată, care să aibă curajul să spună adevărul şi să aibă curajul să lupte, după decembrie 2016, ca România să nu încapă pe mâna acestui sistem. (...) Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, nu vreau să afectez în niciun fel competiţia electorală în care partidul intră şi, ca urmare, am ales să candidez ca independent. În zilele următoare, voi prezenta propunerile legislative".

Ea a adăugat că nu s-a consultat cu Traian Băsescu în legătură cu viitoarea sa candidatură la alegerile parlamentare: "Nu-mi doresc niciun fel de beneficiu personal, nu doresc nicio funcţie, maxim - ceea ce aş intenţiona să obţin - un loc în Comisia de control al SRI-ului. Poate chiar cel de preşedinte, pentru că oricum cei care se află acum în aceste funcţii sunt nişte cârpe. (...) Nu m-am consultat cu Traian Băsescu, din acest moment drumurile noastre se despart. (...) Probabil că nu ar fi fost de acord cu candidatura mea, de aceea spun că, în ceea ce priveşte această campanie, avem drumuri diferite".

Ea a susţinut că viitoarea sa campanie electorală va fi "foarte ieftină": "În sensul în care voi strânge semnăturile în stradă, fac un apel pe Facebook, cei care doresc să mă sprijine, pentru că timpul este foarte scurt. (...) Va fi o campanie mult pe internet, o să iau de la domnul Cioloş (postaci - n.r.), că aţi văzut că are aşa de mulţi încât, probabil, în această campanie, că tot nu candidează, o să-mi dea şi mie cu împrumut".

Fostul ministru a opinat că Traian Băsescu fiind lider de partid nu crede că ar putea să o ajute.

"Evident că mi-aş dori foarte mult ca, în calitate de parlamentar, să votez un Guvern condus de Traian Băsescu, pentru că nu cred că există în România un om mai bine pregătit care să poată să ocupe această funcţie. Povestea aceasta cu «nu numesc urmăriţi penal», sigur, dacă mai stăm puţin o să fie şi dânsul - domnul Iohannis adică, şi doar statutul de preşedinte şi imunitatea prezidenţială îl scutesc de a fi urmărit penal, eu aş spune că aşa a zis şi Traian Băsescu în 2012 - «nu-l numesc pe Victor Ponta». Nu poţi să ignori votul cetăţenilor. Dacă oamenii vor vota într-un anume fel şi dacă partidele politice vor face o construcţie guvernamentală care să îl aibă ca premier pe Traian Băsescu sau un alt lider politic cu dosar penal, nu cred că domnul Iohannis se poate opune".

Ea a criticat sistemul actual care, după cum consideră fostul ministru, nu face nimic în afara unui "spectacol" mediatic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta ori e proasta gramada, ori ne crede pe noi prosti. Cum sa vb de loc Comisia de control al SRI-ului cand tu esti anchetata de DNA pt fapte de coruptie. Serios mamaie, dar nu te mai calugaresti?

    Nesimtire si tupeu. Acestea sunt calitatile ei.

    La un popor cu un procent atat de mare de hoti si de corupti ca cel roman, un astfel de candidat are totusi sanse mari de castig. 

    Atentie SRI; sunteti controlati de niste carpe! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb