Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost Mihai Bogza a fost ales, ieri, Preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, preluând funcţia de la Steven van Groningen.
Adunarea generală a Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a ales, ieri, cei patru membri ai conducerii executive, după ce, în data de 14 mai, a ales un nou Comitet Director, informează un comunicat de presă.
Astfel, conducerea executivă a FIC este formată din Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost Mihai Bogza în calitate de Preşedinte al FIC, Preşedintele & CEO al Raiffeisen Bank Steven van Groningen şi Preşedintele & CEO al GDF Suez Energy Eric Stab în calitate de Vicepreşedinţi, respectiv din Daniel Anghel, Partener aspecte de ordin fiscal în cadrul PricewaterhouseCoopers, în calitate de Trezorier.
Mihai Bogza a declarat: "Consiliul Investitorilor Străini va depune şi în perioada următoare eforturi susţinute pentru realizarea unui cerc virtuos în care o relansare sustenabilă a economiei să contribuie la un nivel sporit de investiţii autohtone şi străine şi la creearea de noi locuri de muncă, care să stimuleze la rândul lor creşterea economică".
Câteva dintre temele care se vor regăsi pe agenda CIS sunt (1) continuarea dialogului cu autorităţile privind acele măsuri şi politici care au avut un impact pozitiv asupra creşterii economice; (2) încurajarea dialogului şi a unor consultări cât mai ample cu autorităţile în privinţa oricăror viitoare măsuri cu impact asupra mediului de afaceri; (3) încurajarea investiţiilor în sectoare cu potenţial mare de creştere; (4) îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor UE şi creşterea eficienţei în cheltuirea acestora; (5) un mediu de afaceri care să contribuie la păstrarea stabilităţii macroeconomice şi la dezvoltarea durabilă a României.
Potrivit actului constitutiv al asociaţiei, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizaţiei.
Consiliul Investitorilor Străini este o asociaţie celor mai importanţi investitori străini din ţara noastră.
CIS a fost înfiinţat în 1997, iar în prezent numără 123 de companii membre, ale căror investiţii cumulate reprezintă aproximativ 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.