Mihai Fercală nu a primit avizul ASF, pentru conducerea SIF Transilvania

Piaţa de Capital / 13 octombrie 2016

Mihai Fercală nu a primit avizul ASF, pentru conducerea SIF Transilvania

Mihai Fercală spune că va solicita ASF daune morale, pentru prejudicii de imagine

Mihai Fercală: "Consider că atitudinea ostilă adoptată de conducerea ASF faţă de top managementul SIF Transilvania este efectul contestării unor decizii ale ASF"

------

Actualizare SIF 15:00 Transilvania va contesta decizia ASF decizia de respingere a lui Mihai Fercală

Sif 3 Transilvania a anunţat că va contesta în termeni legali decizia de astăzi a ASF-ului prin care Mihai Fercală nu a fost avizat pentru conducerea societăţii.

"Faţă de conţinutul deciziei ASF, atât SIF Transilvania cât şi Mihai Fercală vor contesta în termen legal acest act administrativ", potrivit unui comunicat remis BVB.

-------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins avizarea lui Mihai Fercală în cadrul Directoratului SIF3 Transilvania, pe motiv că nu îndeplineşte criteriile prevăzute în Regulamentul ASF 14/2015 în vederea asigurării unui management corect, prudent şi eficient, potrivit unei raport transmis BVB.

ASF consideră că Mihai Fercală nu a făcut dovada cunoaşterii în profunzime a activităţii desfăşurate la nivelul SIF Transilvania astfel încât să poată prezenta o strategie care să corespundă cu profilul de risc al societăţii, nu a făcut dovada deţinerii unor cunoştinţe specifice funcţiei vizate, a fost sancţionat de ASF de trei ori în decurs de doi ani.

Mihai Fercală este cel mai longeviv şef de SIF, cu peste 23 de ani de activitate la conducerea SIF Transilvania, astfel că este surprinzătoare şi ciudată motivaţia ASF privind cunoaşterea sa asupra companiei. Mihai Fercală ne-a spus că va contesta decizia ASF.

Mihai Fercală ne-a transmis că sancţiunile aplicate de ASF asupra sa şi a Directoratului SIF3 au venit în urma conflictelor existente în ultimii trei ani între managementul SIF Transilvania şi unii acţionari, în speţă grupul Frăţilă.

Domnia sa ne-a spus: "Toate sancţiunile contravenţionale aplicate de ASF sunt contestate la instanţele competente,urmând a fi soluţionate conform legii. În plus, în urma revocării domnului Radu Toia, de către Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania din calitatea de membru al Directoratului, atitudinea ASF s-a înăsprit în relaţia cu managementul SIF Transilvania, domnul Toia fiind fost director în ASF.

Consider că atitudinea ostilă adoptată de conducerea ASF faţă de top managementul SIF Transilvania este efectul contestării unor decizii ale ASF, în instanţele de contencios administrativ, cât şi faptul că ASF, fiind atacat la rândul sau de grupul Frăţilă (pe care l-a sancţionat în mod repetat pentru acţiunile sale îndreptate împotriva SIF Transilvania), a încercat a arăta că îşi realizează corect atribuţiile de supraveghere şi ca atare a început să sancţioneze în mod repetat managemntul SIF Transilvania, spre satisfacţia acelei grupări şi în dezavantajul marii mase de acţionari ai SIF Transilvania".

Mihai Fercală spune că a fost sancţionat pentru că a refuzat să publice datele personale -CNP, adresă, număr de acţiuni deţinute de acţionarii care au cerut convocarea AGA la SIF Transilvania pentru revocarea unui administrator în persoana lui Frăţilă Constantin, deşi în conformitate cu prevederile art. din legea 297/2004, SIF Transilvania a transmis la ASF toate datele solicitate, dar ASF - deşi obligat conform legii - a refuzat să publice datele cerute a fi publicate de SIF Transilvania: "Practic am fost sancţionat pentru că am refuzat să încalc prevederile legii nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, aşa cum prevede şi Decizia ICCJ nr. 37/07 decembrie 2015".

Domnul Fercală a mai adăugat: "De asemenea, deşi echipele de control ale ASF au constatat de trei ori la rând că procedurile de organizare AGA au fost corecte, inclusiv în ce priveşte formularul de procură, la presiunea exercitată de grupul Frăţilă asupra ASF, aceasta din urmă , pentru a da satisfacţie acestei grupări, fără a face o verificare şi a întocmi un act de constatare, a sancţionat în mod nejustificat managementul societăţii".

Mihai Fercală mai precizează că, pentru publicarea cu întârziere a unui raport curent legat de o decizie a unei instanţe pentru suspendarea convocării AGA, în ianuarie 2016, fără a fi notificată SIF Transilvania cu decizia adoptată de instanţa, decizia fiind luată fără citarea părţilor, a fost sancţionat, în mod individual, ca Preşedinte al Directoratului: "Raportul a fost făcut abia când avocaţii mi-au adus la cunoştinţă decizia instanţei.

Menţionez că toate aceste sancţiuni au fost atacate în instanţele competente, ele fiind în curs de judecată nefiind pronunţate încă soluţii pe fondul problematicii, deci nu sunt definitive".

Mihai Fercală a mai declarat: "Aprecierea pe care o face ASF la adresa subsemnatului este calomnioasă, revanşardă şi îmi aduce imense prejudicii de imagine, încălcând prevederile art.7 alin(1), neexistând motive obiective şi demonstrabile care să determine îndoieli rezonabile asupra bunei reputaţii şi a integrităţii subsemnatului, pentru ultimii 10 ani de activitate, în contradicţie totală cu prevederile alin (2), literele a-d), alin (3) litera a-e).

Printr-o astfel de decizie, fără probe concludente, bazată pe dorinţa de răzbunare a conducerii ASF pentru curajul de a le contesta unele decizii injuste şi ilegale, mi se aduce un foarte grav prejudiciu de imagine, se ignoră studiile şi specializările deţinute, titlurile ştiinţifice deţinute, se ignoră performanţele societăţilor administrate în mod direct de subsemnatul în ultimii 25 de ani.

ASF trece cu vederea performanţele SIF Transilvania sub conducerea subsemnatului, în fiecare exerciţiu finaciar, calificarea profesională a subsemnatului, experienţă dobândită în administrarea eficientă a SIF Transilvania şi FPP Transilvania în decursul a 25 de ani, numeroasele premii acordate subsemnatului de instituţiile pieţei de capital, faptul că nu am fost sancţionat contravenţional până la declanşarea atacului asupra societăţii de către gruparea ostilă Frăţilă, în ultimii trei ani, că am administrat foarte corect activele societăţii, că nu am fost implicat în falimentări de societăţi, că întreaga activitate de conducere a avut în vedere numai interesele marii mase de acţionari ai SIF Transilvania, că s-a realizat un profit substanţial în fiecare exerciţiu financiar şi s-au acordat dividende cu o rentabilitate deosebită în piaţa de capital din România, că am apărat cu înverşunare integritatea patrimoniului SIF Transilvania, acţiune care a atras ostilitatea unor grupări contestatare, grupări aflate în anchete penale şi civile pentru daunele aduse SIF Transilvania".

Mihai Fercală informează acţionarii că va contesta această decizie a ASF şi că se va adresa instanţelor de judecată competente pentru a i se repara prejudiciile morale şi materiale produse prin această decizie, pentru respectarea dreptului fundamental la imagine, inclusiv va solicita daune morale corespunzătoare.

ASF a dat avize pentru Marius Moldovan şi Iulian Stan în calitatea de membri ai Directoratului SIF3.

De asemenea, ASF a respins avizarea lui Stratan Tiberiu şi a lui Chiş Grigore în cadrul solicitării de modificare a autorizaţiei de funcţionare a BRK Financial Group, dar a vizat pe Gavrilă Florin, Roşu Dragoş şi Mancaş Cătălin.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Reincepe telenovela cu un nou episod.

    1. Acum pe bune , toate lumea stia ca FERCALA E UN ESCOC , doar ASF ului ia luat ani buni sa descopere. sau acum FERCALA nu mai e" acoperit " ?

    Pai.....cum a condus pana acum SIF 3 ??????. Eu nu contest ca n-o fi asa...dar toate astea sunt "lucraturile " lui Fratila &Co.

    1. Da , da , ostila rau , dar zi mai bine de ce nu sti carte, si mai ales cum te-au tinut cei de la CNVM si ASF in brate ? Oricum esti o epava , scufundaca !!!!

    De ce sa mai conteste decizia ASF,are SIF3 rezultate bune?,dupa 23 de ani ar fi bine sa-si gospodareasca banii pe care i-a facut din pozitia detinuta si sa lase societatea sa se dezvolte.

    1. A fost singurul SIF care a distribuit cei mai multi bani actionarilor prin dividende.

      A facut si doua majorari de capital.

      Adica a dublat de doua ori nr. actiunilor. 

      )))))))) 

      :)))

      Si cine cumpara acum actiunea e in fundu gol :)))))) 

      ” A fost singurul SIF care a distribuit cei mai multi bani actionarilor prin dividende. ”

      :)))

      Si cine cumpara acum actiunea e in fundu gol :))))))  

      Este singurul SIF care are activele la pamanat ! Va aduc aminte ca SIF3 de pe primul loc la active net a ajuns pe ultimul !

      Cand a dublat numarul actiunilor pretul actiunii s-a redus la o treime, ceea ce a insemnat de fapt diminuarea capitalului investitorilor.

      Este clar ca lui Fercala i-a fost aranjata aceasta decizie de catre grupul TOIA-FRATILA,dar cred ca pentru micii actionari raul cel mai mic e Fercala .Acum daca ajunge Fratila la butoane la SIF va fi praf si pulbere ca si la COMCM SA Constanta.In plus anul acesta SIF-ul a avut rezultate de 83 mil la 8 luni si cred ca la anul va distribui dvd cam ca si anul acesta,iar la pretul de acuma rezulta un 10%.

      Inainte de dividend se tranzactiona la 33% discount.

      Acum dupa dividend se trazanctioneaza la 40% discount. 

      Restul Sif-lor se tranzactioneaza cu discount de 50%. 

      Dintre toate Sif-urile a avut randamentul cel mai mare de 10% dividend.

      (((((((( 

    Vremea voastră s-a dus

    1. Luati-va gandul ca VA VETI SIMTI VREODATA BINE : CETATUIA A AJUNS O RUINA, RESTAURANTUL DE PE TAMPA LA FEL, HOTELUL CAPITOL O MIZERIE samd TOATE DIN CAUZA ACESTUI BANDIT NENOROCIT, RAMAS DE PE TIMPUL LUI ILIESCOVICI ! CUM SA NU PUI MANA PA FURCI SI PA TOPOARE SI SA-L AZVARLI O DATA DRACULUI DE LA CIOLANE ! NIMIC NU ARE DE-A FACE ACEST NEMERNIC CU NORMALITATEA DEZVOLTARII PIETEI DE CAPITAL SI A TURISMULUI BRASOVEAN !

      HUOOOOO ! 

      Fercala e un dezastru national !

    Mai sa fie, FERCALA plangaciosul, daca nu ar fi f grav, iti vine sa te tavalesti pe jos de ras! Dupa ce a fraudat in continuu SIF3 , nea Fercala ( cu multe , mutlte schelete in sifoniere) are o tema fantastica de ce va urma ! Pai dabia dupa ce se vor face publice controalele si auditurile ce vor urma , va fi vai de capil lui ! Hai sctir si mergi si si plimba catelul prin parcul de la CODLEA !

    1. Penitenciarul CODLEA. Strada Gării nr. 12, Codlea, judeţul BRAŞOV. Telefon: 0268/251.936

      :))))) 

      ce sa ti punem in pachet?am inteles ca esti acolo iti uram sedere placuta si la multi ani

    De ce contesta SIF3 decizia ASF? Care este interesul SIF3 de a contesta aceasta decizie? A aprobat CS-ul sau AGA de la SIF3 o asemenea masura? Fercala daca vrea sa contesta sa-si plateasca avocatul cu banii lui nu cu banii SIF-ului deoarece acest demers nu are nicio legatura cu interesul SIF3.

    Avand in vedere decizia ASF, cand inceteaza mandatul lui Fercala? O astfel de constatare a ASF ar fi normal sa genereze o reactie imediata a CS - suspendarea lui Fercala din functie si de inghetarea procedurii de incheiere a contractului care oricum depaseste perioada mandatului actualului CS.

    Adica noi investitorii de rand ce sa credem?!? Ca in toti acesti ani SIF3 a fost condus de cineva care nu are experienta si nu cunoaste regulamentele?si ca dupa 20 si ceva de ani ASF/CNVM tocmai acum si-a dat seama??? In ASF sunt oameni care il cuosc destul de bine...este o razbunare? Are destula experienta manageriala pt a mai fi testat...

    Fercala a picat testul de profunzime....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb