Mihai Fercală pierde, din nou, în faţa acţionarului minoritar

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2004

Tribunalul Braşov a decis, în această săptămînă, anularea hotărîrii AGA SIF "Transilvania" din 7 aprilie 2001, dînd cîştig de cauză acţionarului minoritar al SIF, Dan Paul, în procesul pe care acesta l-a intentat societăţii de investiţii financiare. În AGA amintită, fusese ales un nou consiliu de administraţie şi au fost aprobate rezultatele financiare aferente anului 2000. Preşedintele SIF "Transilvania" nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia instanţei.

Reclamantul Dan Paul şi-a motivat acţiunea prin faptul că, în adunarea generală din 7 aprilie 2001, au fost încălcate mai multe prevederi ale Legii societăţilor comerciale (31/1990), instrucţiuni şi regulamente CNVM, cu privire la participarea acţionarilor la AGA - direct sau prin reprezentanţi. Astfel, mai mult de 200 de mandatari au obţinut, pentru AGA respectivă, procuri cu drept de vot ce depăşeau 0,1% din capitalul social. La AGA au fost prezenţi 439 de acţionari şi au avut reprezentare 171.936 acţionari.

Tribunalul a dispus comunicarea sentinţei la Registrul Comerţului şi a obligat SIF "Transilvania" la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 359.000 de lei. Senţinta este executorie, cu drept de apel în 15 zile de la comunicare. SIF "Transilvania" a atacat sentinţa cu apel şi a obţinut, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea provizorie a executării pînă la judecarea acesteia.

Dan Paul obţinuse, încă de anul trecut, anularea hotărîrii AGA din aprilie 2001, însă SIF "Transilvania" a înaintat recurs, iar Curtea de Apel a transmis dosarul spre rejudecare la Tribunalul din Braşov, în octombrie anul trecut. Cu acea ocazie, SIF obţinuse şi suspendarea executării sentinţei pînă la judecarea recursului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb