MIHAI PĂDUROIU, ONE UNITED PROPERTIES: "Estimăm mutări din partea multinaţionalelor dinspre Asia către Europa Centrală şi de Est, pe fondul pandemiei"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii / 26 august 2020

Mihai Păduroiu

Mihai Păduroiu

"Următorul pas îl va reprezenta strategia de a lucra în proximitatea locuinţei"

Pandemia de coronavirus a venit şi cu oportunităţi în piaţa imobiliar. Mihai Păduroiu:În plus, domnia sa consideră că ţara noastră este avantajată datorită forţei de muncă calificate şi infrastructurii care poate acomoda aceste companii. În ceea ce priveşte modul de lucru, Mihai Păduroiu consideră că telemunca a fost o soluţie temporară la restricţiile generate de noul coronavirus şi nu putem vorbi de o scădere a cererilor spaţiilor de birou, dar tendinţa va fi reprezentată de strategia de a lucra în proximitatea locuinţei, pentru care One United Properties are deja soluţii.

Reporter: În ce măsură este afectată piaţa imobiliară, în special divizia de office a One United Properties de pandemia de coronavirus?

Mihai Păduroiu: Situaţia creată de pandemie generează şi oportunităţi. Ne aşteptăm să vedem mai multe mutări din partea unor companii multinaţionale dinspre Asia către Europa Centrală şi de Est. România este avantajată datorită forţei de muncă calificate şi infrastructurii care poate acomoda aceste companii. În ceea ce priveşte modul de lucru, probabil că următorul pas îl va reprezenta strategia de a lucra în proximitatea locuinţei. Prin cele trei proiecte mixte pe care le desfăşurăm - One Floreasca City, One Cotroceni Park şi One Verdi Park vom oferi numeroase funcţiuni şi facilităţi în cadrul unei singure comunităţi: apartamente la standardul deja impus de One United pe piaţă, birouri de clasă A, certificate LEED şi WELL, spaţii comerciale, spaţii verzi şi zone de relaxare în aer liber.

Reporter: Care sunt perspectivele de continuare a investiţiilor având în vedere actualul context?

Mihai Păduroiu: Toate cele şase şantiere în curs ale companiei şi-au continuat activitatea: One Floreasca City, One Cotroceni Park, One Verdi Park, One Herăstrău Towers, Neo Timpuri Noi şi Neo Mamaia. Proiectele nu vor suferi întârzieri şi vor fi livrate conform termenelor anunţate anterior pandemiei.

Reporter: Ce proiecte de office aveţi în desfăşurare, în prezent, şi care este stadiul acestora?

Mihai Păduroiu: Avem trei proiecte în desfăşurare, toate parte din dezvoltări cu funcţiuni mixte.

One Tower cu 24.000 mp, parte din ansambul mixt One Floreasca City, la intersecţia a două artere ultra-centrale, Calea Floreasca şi bulevardul Mircea Eliade, va fi livrat la finalul acestui an.

One Cotroceni Park este ansamblul pe care îl construim pe fosta platformă Ventilatorul şi reprezintă cel mai mare proiect de regenerare urbană din zona centrală a Bucureştiului, urmând să fie direct conectat la staţia de metrou Academia Militară. Proiectul de birouri este gândit în jurul une clădiri în forma literei L, ce oferă multiple opţiuni de acomodare începând de la 1.000 mp până la etaje de 4.800 sau 9.000 mp. Chiriaşii de la etajele superioare se vor bucura de acces direct la terase tip "roof top gardens", unde se vor putea relaxa sau lucra în aer liber, cu vedere spre cartierul Cotroceni. Termenul de livrare este finalul anului 2021.

One Verdi Park, cel de-al treilea proiect office, presupune construcţia a două turnuri, unul de birouri şi unul rezidenţial, conectate de un spaţiu de retail. Ansamblul se învecinează cu parcul Verdi şi oferă privelişti superbe asupra zonelor verzi şi lacurilor din proximitate.

Reporter: Ce impact au asupra proiectelor noile măsuri de distanţare? Credeţi că putem vorbi de o reconfigurare pe termen lung a spaţiilor de birou?

Mihai Păduroiu: E clar că biroul viitorului nu va mai arăta ca biroul pe care până acum îl consideram tradiţional. Suprafaţa alocată pe persoană va creşte pentru a permite măsurile de distanţare. Nu credem că vor mai exista birouri foarte mari consolidate, ci ne vom întoarce la o reţea de birouri dezvoltată în diverse zone ale oraşului sau chiar la nivel naţional.

Reporter: Tot mai multe companii au descoperit beneficiile telemuncii. Credeţi că va scădea cererea din piaţă a spaţiilor de birou, iar companiile se vor îndrepta către angajaţi remote?

Mihai Păduroiu: Telemunca a fost o soluţie temporară la restricţiile generate de pandemie. Oamenii performează în echipe, în cadrul unor spaţii de lucru sigure şi confortabile. Din discuţiile pe care le avem cu chiriaşii şi contractele semnate chiar şi în perioada de pandemie nu considerăm această soluţie viabilă pe termen lung.

Reporter: Mai este loc de dezvoltare în Bucureşti pe acest segment?

Mihai Păduroiu: One United Properties a lansat în 2018 divizia de birouri cu scopul de a inova evoluţiile imobiliare clasice. Conceptul nostru constă în spaţii de birou flexibile, care facilitează accesul la zonele verzi şi oferă o varietate de servicii privind sănătatea şi bunăstarea angajaţilor. În actualul context, acet tip de dezvoltări este la mare căutare.

Reporter: Care sunt perspectivele de dezvoltare ale segmentului office în actualul context?

Mihai Păduroiu: Flexibilitatea şi adaptabilitatea spaţiilor de birou noi, moderne şi certificate reprezintă beneficiul principal în procesul de re-calibrare a mediului de lucru la noua realitate.

Reporter: În ce proporţie sunt contractate proiectele de office ale One United Properties?

Mihai Păduroiu: În momentul acesta avem un procent de contractare la One Tower de 50%, iar la faza 1 One Cotroceni Park 35%.

Reporter: Vă mulţumesc!

(Interviu preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb