MIHAI SEPLECAN: "Îi solicit ministrului Justiţiei să se adreseze inspecţiei CSM pe declaraţiile lui Victor Ponta"

Simona Grigorescu
Politică / 18 septembrie 2015

Preşedintele CJ Cluj Mihai Seplecan îi cere ministrului de Justiţie să sesizeze inspecţia CSM pe declaraţiile lui Ponta Victor Viorel, premierul trimis în judecată, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Cu ocazia trimiterii sale în judecată, Ponta Victor Viorel, premierul cu dosar penal al României a declarat cu privire la acţiunea procurorului că "singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu zece ani".

Mihai Seplecan a spus că poate "o fi învăţat de la Florentina Jipa amica amicului său de dosar penal Dan Şova să zică şi el: "mai lăsaţi-mă cu Constituţia".

"Îl rog pe vărul ministru al Justiţiei să-mi răspundă public dacă premierul cu dosar penal are dreptul să comenteze deciziile unui procuror, sau numai mie şi colegului meu Radu Zlati ne este interzis acest lucru? Şi îi solicit să se adreseze CSM pentru a pune inspecţia judiciară să cerceteze dacă declaraţia premierului aduce sau nu prejudicii actului de Justiţie, dacă independenţa acesteia a fost pusă în pericol" a mai declarat acesta.

"Sunt un liberal prin tot ceea ce am făcut, credincios liberalismului, de aceea am considerat că este imperativ necesar să mă lupt pentru drepturile democratice ale clujenilor care m-au trimis prin votul acordat partidului în Consiliul Judeţean. Am considerat că exact cum zice şi partidul din care fac parte: votul nu este un moft. Şi m-am luptat şi lupt în continuare", a declarat preşedintele CJ.

Seplecan precizează: "am fost acuzat public de către ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc că încerc să pun presiune pe justiţie şi că declaraţiile mele aduc atingere independenţei acesteia. Ministrul Justiţiei, văr prin alianţă cu premierul acum trimis în judecată, a considerat necesar să pună inspecţia judiciară a CSM pe capul meu şi aceasta a constatat că nedumeririle mele aduc atingere independenţei Justiţiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb