Mihai Tănăsescu: Proiectul de buget pe 2006 se îndepărtează de ţintele stabilite în acordul cu FMI

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 24 octombrie 2005

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2006 intră, mîine, în dezbaterea Parlamentului. Acesta nu este pe placul fostei guvernări, care consideră că noul proiect de buget se îndepărtează de ţintele de creştere stabilite pentru 2006. "Există, în baza acordului stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional în 2004, unele ţinte economice clare, iar proiectul de buget pe 2006 se îndepărtează în mod evident de acestea", ne-a declarat deputatul PSD Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanţelor în Cabinetul Năstase. Domnia sa vorbeşte despre creşterea economică şi rata de inflaţie.

Potrivit celor afirmate de Mihai Tănăsescu, problema principală a proiectului de buget pe 2006 este deficitul de cont curent, preconizat la 6,9% din Produsul Intern Brut (PIB).

"Politica fiscală actuală creează o hemoragie masivă de bani din buget", ne-a spus deputatul PSD, subliniind că, în condiţiile date, nu avem cum să atingem ţintele bugetare pe 2006, iar la începutul lui 2007 vom înregistra diferenţe majore între situaţia de fapt şi cea dorită de autorităţi. Mihai Tănăsescu este de părere că veniturile la bugetul consolidat vor fi mai mici în 2006 decît în acest an, cifrîndu-se la 28,4% din PIB.

Pe de altă parte, Mihai Tănăsescu a arătat că introducerea cotei unice este o măsură corectă pe termen scurt pentru atragerea de investitori străini, însă aceasta trebuie dublată de stabilitate politică, iar divergenţele politice din ultimul timp nu au făcut decît să respingă numeroşi investitori din afară. În ceea ce priveşte investiţiile pe care guvernul Tăriceanu le încurajează, Mihai Tănăsescu spune răspicat: "Sînt încurajate investiţiile publice, nicidecum cele private".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb