Mihai Toader şi Maricel Păcuraru, condamnaţi în dosarul Poşta Română

E.D.
Anticorupţie / 3 noiembrie 2014

Maricel Păcuraru şi fostul director al Poştei Române Mihai Toader au fost condamnaţi astăzi la câte patru ani de închisoare cu executare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, a decis Curtea de Apel Bucureşti, transmit sursele din presă.

Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la opt ani de închisoare.

Şi pedeapsa fostului director al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) Mihai Toader a fost redusă la Curtea de Apel Bucureşti de la şase ani la patru ani, pentru acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al Poştei Române, şi Niculae Pintilie, administrator al SC Continental Asig, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu executare. La Tribunalul Bucureşti, cei doi au fost condamnaţi la pedepse de câte şase ani de închisoare.

În acelaşi dosar, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti i-au condamnat pe Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a Poştei Române, Iulian Ditcov, administrator la SC Genius Network SRL, şi Lucian Beşchea la câte trei ani şi şase luni de închisoare, tot cu executare. Cei trei fuseseră condamnaţi în primă instanţă la câte cinci ani de închisoare.

Şi pedeapsa Danielei Moisă, administrator la SC Pronova, a fost redusă de la cinci ani la trei ani de închisoare cu executare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, persoanele condamnate urmând să fie încarcerate.

Pe latură civilă, instanţa i-a obligat pe cei opt să restituie Poştei Române suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adăugată dobânda calculată până la plata efectivă a datoriei. De asemenea, Neculai Pintilie şi Daniela Moisă au fost obligaţi să plătească statului român 1,1 milioane de lei şi, respectiv, peste 488.000 de lei.

Dosarul a fost soluţionat definitiv după patru ani, timp în care Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe cei opt inculpaţi la pedepse cu executare, iar decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 13 octombrie 2009, cei opt au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu semnarea a şase poliţie de asigurare, prin care Compania Naţională Poşta Română a fost păgubită cu peste patru milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb